(©Reuters)
(©Reuters)

„Sveci“ marširaju ka Vembliju, korak ih deli od povratka u elitu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 23:09

A, u finalu ih čeka Lids

Sad je sve jasno: Sautempton ili Lids vratiće se u Premijer ligu kroz finale baraža na „Vembliju“.

Tamo gde se noć ranije plasirao Lids pobedom nad Noričem, večeras mu se pridružio Sautempton, koji je u revanšu polufinala plej-ofa na svom terenu savladao Vest Bromvič Albion – 3:1 (u prvoj utakmici je bilo 0:0).

Izabrane vesti

Finale na legendarnom „Vembliju“ igraće se 26. maja i nema dileme da će biti pun kao oko, jer dva engleska kluba sa dugom tradicijom tražiću stazu za povratak u elitu. A, tamo iz Londona može samo jedan. Drugi će morati da sačeka makar još godinu dana.

Posle prvog duela bez golova, tvrdo je bilo i u prvom poluvremenu revanša na „Sent Meris“ stadionu. Ipak, nošeni sjajnom podrškom sa tribina „Sveci“ su marš ka Londonu započeli u 49. minutu, kada je Smolboun pogodio sa distance pod prečku.

Dirigentsku palicu u ruke preuzeo je posle toga Adam Armstrong. U 78. minutu je Douns pretrčao pola terena s loptom, niko mu nije izašao u susret dok nije došao do šesnaesterca Albiona, a onda je odložio fudbal do Armstronga, koji je gađao preciznu uz dalju stativu.

Morali su gosti da krenu na sve ili ništa i dobili su – ništa. Tačnije, dobili su treći gol u mrežu. Ponovo je egzekutor bio Armstrong, ovog puta iz penala.

Gol koji je Kipri postigao u 96. minutu nije bio ni utešna nagrada za goste.

Lids i Sautempton su ligaški deo završili kao treći i četvrti na tabeli. Oba duela ove sezone dobili su Sveci, pa iz tog ugla gledano su blagi favoriti pred „Vembli“.

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Četvrtak

Lids – Norič 4:0 (3:0), prva utakmica: 0:0

/Gruev 7, Pirou 20, Ruter 40, Samervil 68/

Petak

Sautempton - VBA 3:1 (0:0), prva utakmica 0:0

/Smolboun 49, Armstrong 78, 85p - Kipri 96/


tagovi

SautemptonČempionšipVBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara