Svet pod nogama Crvene zvezde (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.12.18. | 10:07

Crveno-beli na Nacionalnom stadionu u Tokiju savladali Kolo Kolo (3:0) i postali klupski prvaci sveta

Na današnji dan pre 27 godina dogodio se jedan od najsvetlijih trenutaka u istoriji Crvene zvezde, neki će reći i najsvetliji. Najtrofejniji srpski klub 8. decembra 1991. godine okitio se torfejom Intekontinentalnog kupa (sadašnje Svetsko prvenstvo za klubove) i tako nakon Evrope uspeo da pokori i čitavu planetu, ubedljivo savladavši prvaka Južne Amerike, čileanski Kolo Kolo u Tokiju rezultatom 3:0 (1:0).

Utakmicu pred 60.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu obeležio je dvostruki strelac Vladimir Jugović. Popularno "Zvezdino dete sa druge planete" postizalo je golove u 19. i 58. minutu, dok je konačan rezultat postavila tadašnja Zlatana kopačka Evrope Darko Pančev u 72. minutu.

Izabrane vesti

Crveno-bele nije omelo ni to što su nakon titule prvaka Evrope klub napustili Prosinečki, Stojanović, Marović, Šabanadžović i Binić. Tim koji je tada sa klupe predvodio Vladica Popović bio je nadahnut i prejak za protivnika, iako je Dejan Savićević još u 43. minutu zaradio crveni karton.

Crvena zvezda je u toj utakmici zaigrala u sastavu: Milojević, Rаdinović, Vаsilijević, Najdoski, Belodedić, Jugović, Rаtković, Stošić, Mihаjlović, Savićević, Pančev.

Klub iz Ljutice Bogdana i njegovi navijači danas će biti u prilici da u utakmici protiv Napretka obeleži i taj trenutak. Inače, meč sa Kruševljanima ima i humanitarni karakter, pošto će sav prihod od ulaznica, koje koštaju 100 dinara (zapad, istok, sever) biti prosleđen srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

 


tagovi

Vladimir Jugović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara