Sveto trojstvo Partizana - prekid, preokret, pehar! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.05.18. | 20:45

Crno-beli 15. put u klupskoj istoriji trijumfovali u masovnijem takmičenju, savladavši u finalu u Surdulici vrlo dobru Mladost - 2:1

Partizanovo sveto trojstvo na slovo „p“. Prekid, preokret, pehar. Nalik minuloj sezoni, kad su često znali da se podignu iz nokdauna, ustali su Partizanovi fudbaleri i na koncu ove podigli ruke u vis, ilustrujući radost nastalu odbranom bar jednog znamenja koje im je u amanet ostavio Marko Nikolić. Do titule nisu mogli i(li) znali, međutim, Kup Srbije su sačuvali, omogućivši Miroslavu Đukiću da prvi put u trnerskoj karijeri podigne trofej. Manje važan, ali trofej. Računa se.

U finalu masovnijeg takmičenja, crno-beli su pokazali znakove života koji su ih krasili prethodnog proleća i zbog dve minijature treći put uzastopno zagrlili pehar kupa, što nijednom ranije u istoriji klub nisu uradili. Ovaj u Surdulici stigao je posle meča u kome je Mladost iz Lučana pošteno preznojila beogradski sastav, čak je u premijarnom finalu ostavila vrlo dobar utisak, ali je pala na jednom od osnovnih fudbalskih principa: branjenju prekida - 2:1.

Izabrane vesti

gallery

Ruku na srce, za ono što je u 31. minutu uradio Marko Janković odbrane nema. Kao da je iz praćke zategao, crnogorski reprezentativac je pogodio cilj iz slobodnog udarca ostavivši golmanu Draganu Rosiću najbolji pogled na dodir lopte i mreže, dok je sat vremena kasnije Danilo Pantić izveo korner, Marko Jevtović „preglavio“ na drugu stativu, a tamo još jedan nekadašnji član Olimpijakosa Saša Zdjelar podmetnuo nogu za preokret i potvrdu da je ove sezone u Kupu Srbije najviše pokazao.

O tome da li je na taj način sezona postala uspešna i koje će poteze povući uprava može da se polemiše, ali treća ovosezonska pobeda nad Lučancima (3:0, 2:1, 2:1) isključila je svaku slučajnost i ako ništa drugo pokazala da je od tima Nenada Milovanovića Parni valjak bolji.

S tim da valja napomenuti kako je popularni Neško svojski namučio papirantog favorita. „Lovio“ ga je na kontre, koristio očajnu defanzivnu postavku Nemanje Antonova, spuštenog garda se zaleteo na boljeg od sebe i ta kuražna igra mu je sredinom prvog dela donmela zasluženu prednost, kad je zapaženi Lazar Jovanović centrirao, Svetozar Marković loše intervenisao, a Janko Tumbasević glavom matirao Vladimira Stojkovića, za sevdah na delu tribina gde su bili smešteni navijači iz Lučana i pojačan zvuk trube koji je u tim trnucima parao nebo iznad varoši na jugu države.Finale je opravdalo očekivanja u fudbalskom smislu, jer su oba tima igrala - napred.

Partizan bez Ognjena Ožegovića i Zorana Tošića, ali sa sve boljim Đorđem Ivanovićem i konstantnim Danilom Pantićem pretio je od starta, Mladost u plitkoj zoni iz koje je lako istrčavala na polivinu branioca trofeja i zahavljujući Pavloviću, Radivojeviću i Jovanoviću u svakom trenutku znala šta hoće. Beograđani su imali veći posed lopte, dosta udaraca sa distance, dok su Lučanci brže dolazili pred kazneni prostor, ne i u prilike. A onda su već drugu iskoristili i stavili crno-bele pod pritisak koji je splasnuo posle pogodka Marka Jankovića.

Od tog trenutka Đukićev tim bio je konkretniji, smisleniji i strpljiviji. Što mu se posle nekoliko udaraca van kaznenog prostora isplatilo centaršutom van njega. Pantićevo ubacivanje na asistenciju Jevtovića - definitivno, najupečatljivijeg pojedinca finala, sa desetinama dobijenih duela - iskoristio je Zdjelar, da podigne glas Grobara za koji decibel, ali i da osim navijačima Partizana donese radost i Spartaku Ždrepčevoj krvi, pošto su na ovaj način plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope osigurali i Subotuičani.

Ovo je, ipak, vreme slavlja Partizana.

FINALE KUPA SRBIJE

PARTIZAN - MLADOST 2:1 (1:1)
/Janković 31, Zdjelar 62 - Tumbasević 21/

Surdulica
Stadion Radnika
Gledalaca: 3.000
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)
Žuti kartoni: Jevotović (Partizan), L. Jovanović, I. Milošević, Radivojević, B. Milošević, Pešić, Pejović (Mladost)
Crveni karton: Aleksandar Pejović (Mladost) u 90+3. minutu

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Antonov - Jevtović, Zdjelar, Janković (od 90+6. Tošić), Pantić - Tavamba, Ivanović (od 79. Đerlek). Trener: Miroslav Đukić.

MLADOST (4-2-3-1): Rosić - B. Milošević, N. Milošević, Šatara, Pešić - Pejović, Tumbasević, L. Jovanović, Pavlović, Dimić (od 81. Golubović) - Radivojević (od 57. Trifunović). Trener: Nenad Milovanović.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Marko JankovićSaša ZdjelarFinale Kupa Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara