Taj ludi, ludi Lids: Pobeda je lepša kada se nadoknadi 0:2, a pogotovo kada se zasedne na prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.20. | 22:58

Vest Brom nastavio „po starom“ i izgubio od Kardifa

Još uvek se plaše navijači Lidsa da se ne ponovi neka od prethodnih sezona, kada je njihov tim nakon velike dominacije u prvom delu, naglo padao u drugom i dopuštao da im ode voz koji vodi u Premijer ligu. Ne mogu da odahnu ni večeras, ali bar mogu da se osmehnu, jer su preživeli traumu zvanu Milvol nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu gde je njihov tim nadoknadio zaostatak od 0:2 – 3:2 (0:2).

Dominirao je Lids i tokom prvog poluvremena na terenu, imao je veliki broj udaraca ka golu Lavova, čak i više od samog gosta, ali je ovaj koristio sve što mu se ukazalo. Milvol je tokom prvih 45 minuta imao dva šuta u okvir gola sastava Marsela Bijelse i postigao je dva gola. A domaćin je imao čak četiri…

Izabrane vesti

Pravi horor početak je to bio za Lids. Već u četvrtom minutu korner je izveden sa desne strane, na pravom mestu je bio Hačinson i Milvol je poveo rezultatom 0:1.

Sredinom prvog dela igre, novi uzdasi na čuvenom „Eland Roudu“, ali ponovo oni neprijatni. Glavni sudija ovog meča dosudio je očigledan jedanaesterac za gostujuće fudbalere, a siguran realizator bio je Volas. Ništa nije funkcionisalo u redovima domaćih, pa se ovim rezultatom otišlo i na poluvreme.

Ali očigledno je uspeo Marselo Bijelsa nešto uspeo da napravi u svlačionici u pauzi. Njegovi momci zaigrali su izuzetno dobro, pa su već u 48. minutu preko Patrika Bamforda, gotovo na isti način kao gosti u prvom delu iz kornera smanjili na 1:2.

Već sredinom drugog poluvremena, tačnije u 62. minutu, Ernandez je neverovatno šutirao sa nekih 18 metara i uspeo je da prevari golmana gostiju. Utakmica je bila u egalu, ali je bilo jasno ko je u većem naletu.

I potvrda odlične energije došla je samo pet minuta kasnije. Ponovo Patrik Bamford, ponovo na petercu, ali ovoga puta glavom. „Eland Roud“ je bio u potpunoj ekstazi!

Mogla je ova utakmica do samog kraja da ode i na jednu, ali i na drugu stranu. Međutim, kada se sve podvuklo, Lids je odneo vredne poene i zaseo na čelo tabele, pošto je u drugom meču dana VBA poražen.

Vest Brom je doživeo novi neuspeh u gostima, pa je tako vezao i sedmu utakmicu na kojoj u Čempionšipu nije došao do pobede. Tako je od veoma ubedljive prednosti nad ostatkom konkurencije došao u poziciju da strepi za plasman u Premijer ligu, pošto je od njih bio bolji Kardif – 2:1 (0:0).

Nakon prvog poluvremena bez golova, odmah na startu drugog videli smo amatersku reakciju odbrane gostiju. Sa desne strane, Kardif je izveo „dugački“ aut, lopta je došla na peterac gde se najbolje snašao Kalum Paterson, koji je doveo domaće u vodstvo.

Međutim, u 60. minutu smo videli penal za Vest Brom, koji je dao nadu timu Slavena Bilića da će ostati neporažen. Kao siguran izvođač iskočio je Čarli Ostin.

No, umesto preokreta, videli smo još jedan gol Kardifa za pobedu. Fantastičan slobodan udarac izveo je Li Tomlin sa „kapice“ i doneo velika tri boda Velšanima.

U preostalim susretima, do vrednih bodova došao je Notingem na gostovanju Brentfordu (0:1), Hadersfild je iznenadio na gostovanju Halu 1:2 (0:1), a Luton je posle preokreta savladao Derbi pred svojim navijačima (3:2). Dodajmo i da je Vigan pobedio Šefild Venzdej rezultatom 2:1.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak
Blekburn - KPR 2:1 (2:1)
/Armstrong 10, Lenijan 30 - Hjudžil 22/

Brentford - Notingem 0:1 (0:1)
/Loli 14/

Hal - Hadersfild 1:2 (0:1)
/Stirman 65ag - Ahirn-Grant 24, Munije 90+6/

Kardif - Vest Brom 2:1 (0:0)
/Paterson 46, Tomlin 76 - Ostin 61p/

Lids - Milvol 3:2 (0:2)
/Bamford 48, 66, Ernandez 62 - Hačinson 4, Volas 23p/

Luton - Derbi 3:2 (0:0)
/Radok 67, Danijels 74, Bogl 86ag - Runi 63, Martin 85/

Vigan - Šefild Venzdej 2:1 (0:1)
/Mur 56, Louv 90 - Marfi 32/

Reding - Bristol siti 0:1 (0:0)
/Paterson 61/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara