Tako je to kad si Juventus: Dobijamo jednog od najskupljih golmana u Seriji A! Jedan meč za prvi tim Stare dame, a Samp razbija kasu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.19. | 20:25

Italija je na nogama

Ime i prezime Sampdorijinog golmana Emila Audera poznato je verovatno samo strastvenim ljubiteljima Serije A, a pogotovo Juventusa i Sampdorije. Međutim, ime 22-godišnjeg čuvara mreže će uskoro zapamtiti cela Evropa, pošto će ga Sampdorija bar na neko vreme učiniti jednim od najskupljih golmana u Italiji svih vremena!

Italijanski Skaj je ove večeri zatresao Čizmu informacijom da Sampdorija dogovara završne detalje transfera jednog od najboljih mladih golmana Serije A i to po ceni od 20.000.000 evra!

Izabrane vesti

Cela operacija je donekle komplikovana. Audero je u Sampdoriju stigao letos kao pozajmljen igrač Stare dame, uz opciju otkupa na 14.000.000 evra. Razlog zašto Samp želi da plati Juventusu 20.000.000 evra leži u tome što u dogovoru dva kluba postoji opcija po kojoj Bjankoneri Audera mogu da otkupe u budućnosti za pomenutu sumu novca. Dakle, Samp Juventusu plaća upravo tu klauzulu, kako bi ona bila zauvek izbrisana.

Juventus će, međutim, imati opciju da u budućnosti izjednači bilo koju ponudu koja bude stigla za Audera! Podsetimo, Audera je poslednjih sedmica skenirao Arsenal, koji je u potrazi za naslednikom Petra Čeha. Arsenal je, navodno, ozbiljno zainteresovan, a Sampdorija veruje da bi za mladog golmana mogla da dobije možda čak i duplo više novca od uloženog! Ono što je već sada izvesno jeste da će Emil Audero, koji je u svojoj karijeri odigrao samo jedan meč za prvi tim Juventusa, postati jedan od najskuplje plaćenih golmana u Seriji A!

Ujedno, ovo je i najveći dolazni transfer Sampdorije svih vremena! Dosadašnji rekord drži Duvan Zapata koji je letos plaćen Napoliju 17.000.000 evra, a onda prosleđen na pozajmicu u Atalantu za 14.000.000 evropskih novčanica.

U sklopu sve izvesnijeg zvaničnog dogovora Sampdorija će Juventusu proslediti mladog vezistu Daudu Petersa. U Italiji se šuška da će Juventus novac od Audera samo preusmeriti na kupovinu talentovanog Đenovinog štopera Kristijana Romera

Kakvi poslovi za Sampdoriju i Juventus!

Foto: Reuters


tagovi

Emil AuderoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara