Tako mora da bude – najbolji na svetu u najboljem klubu sveta: Luka Modrić do kraja karijere u Real Madridu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 09:14

Novi ugovor na stolu, verovatno ništa od dolaska Eriksena

Pritiskao je Inter, mamio ga na sve načine u Milano, izgledalo je da posle Kristijana Ronalda stiže još jedan „madridista“ u Seriju A, međutim, usledila je kontra Reala. Luka Modrić ostaje u belom dresu. I ne samo da ostaje, nego će poptisati novi ugovor.

Umesto do leta 2020, kako je predviđeno aktuelnim papirima, kapiten reprezentacija Hrvatske će produži vernost klubu sa „Santjago Bernabeua“ na još godinu dana i ostankom do 30. juna 2021. zapečatiti špekulacije da bi mogao da napusti glavni grad Španije. Čelnici kluba (čitaj: predsednik Florentino Perez) i menadžeri najboljeg igrača sveta dogovorili su se da Luka produži saradnju, a Marka uverava da samo potpis nedostaje da se ovaj posao ozvaniči.

Izabrane vesti

Na taj način Real je odbio napade Intera, koji je letos bio na pragu senzacionalnog transfera i pretpostavljalo se da će u predstojećem prelaznom roku pokušati da iskoristi činnjenicu da Modrić ulazi u završnu godinu saradnje, da ga lakše „otključa“ i za manje od 100.000.000 evra dovede na Apeninsko poluostrvo. Bar je takav bio plan novog sportskog direktora Bepa Marote, međutim, poslednje informacije govore da su Nerazuri izvisili, jer Luka ne mrda nigde. Uostalom, nije prihvatio ni poziv Karla Ančelotija pre tri sezone, kad ga je Italijan zvao u Bajern, rešen da karijeru gradi u Madridu.

Verovatno i da je završi, jer će – pod uslovom da odradi ugovor do kraja – leta 2021. imati 36 godina i teško je očekivati da u tom trenutku prihvati selidbu na neku drugu destinaciju. Uostalom, 2012. je stigao u Madrid iz Totenhema, postao jedan od ključnih igrača tima, nasvajao se trofeja (15), a minula sezona bila je mu je najsupešnija u karijeri, jer je progalešen za najboljeg igrača sveta. I ima logike da na takav as ostane u najboljem klubu planete, ništa da ne menja, jer može samo da – pokvari.

Ostanak Luke Modrića, bez obzira što se nalazi u jeseni igračke karijere znači, prema informacijama španskih medija, da Real neće dovoditi zamenu na poziciji ofanzivnog veznog. Slovio je minulih meseci, kao glavni favorit, Kristijan Eriksen iz Totenhema, međutim, kako sad stvari stoje ni Danac neće menjati sredinu, jer bi jedan drugog gušili na terenu.

A Real će „vezati“ još jednog bitnog igrača, jer su pre Luke Modrića ugovore na duge staze potpisali Karim Benzema, Kazemiro (2021),  Geret Bejl, Toni Kros, Rafael Varan (2022), Marko Asensio (2023), Tibo Kurtoa (2024), Vinisijus Žunior (2025)...

FOTO: Reuters


tagovi

Real MadridLuka Modrićnovi ugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara