Tamo gde je rođen Sveti Sava, tamo živi veliki-mali klub

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.03.19. | 18:45

Priča o OFK Ras-u...

Raška oblast uvek je mogla da se pohvali talentovanim fudbalerima, mnogi od njih su bili reprezentativci zemlje, ma kako se zvala...  Isto tako godinama unazad je Novi Pazar bio nabolji reprezent fudbala sa tog trusnog područja.

Ipak, u Raškoj se ponose još jednim klubom. Reč je o maloj sredini, koja predstavlja duševnu hranu za mnoge koji su rodom iz pomenutog kraja. Reč je o klubu OFK Ras osnovanom aprila 2008. godine.

Izabrane vesti

Seniorski tim se trenutno takmiči u ligi Raškog okruga (peti rang), ali postoje podaci prema kojima je Ras fudbalski unikat. Reč je o jedinom klubu koji egzistira na selu u blizi Novog Pazara. Sa ponosom će vam u Rasu reći da je u nesporednoj blizini njihovog terena rođen Rastko Nemanjić (Sveti Sava).

Pomenuti klub je organizator tradicionalnog Vaskršenjeg turnira u malom fudbalu. Na stadionu Rasa igrali su veterani Crvene zvezde i Partizana, travu simpatičnog zdanja gazili su Goran Stevanović, Batica Mirković, Uške Vučićević, Dule Savić, Aca Kristić.

Kadeti pomenutog kluba igraju u ligi regiona Zapadne Srbije i vrlo su uspešni.  Neki od igrača prlaze peške i po 20 kilometara kako bi stigli na treninge.
„Kada imate takve entuzijaste u ekipi, onda je normalno da sanjate najviše snove. Možda u ovom trenutku nije realno, ali imamo pravo da maštamo o Saveznom rangu“, kaže predsednik Rasa Stanko Vukićević.


tagovi

Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara