Tamo gde je sve počelo: Lukas Leiva se vratio kući posle 15 godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 17:15

Iskusni Brazilac potpisao na godinu i po dana za Gremio

Decenija na Enfildu, još polovina druge na Olimpiku. Mnogo je godina Lukas Leiva poklonio evropskom fudbalu. Ipak, na sredini četvrte decenije života shvatio mu nedostaje domovina i odlučio da se vrati kući. Tamo gde je sve i počelo.

Iskusni brazilski vezista vratio se u Gremio punih petnaest godina nakon što ga je napustio potpisavši jednoipogodišnju ugovor sa velikanom iz Porto Alegrea.

Izabrane vesti

Biti u mogućnosti da se vratim je ostvarenje snova o svemu što sam mogao da zamislim u svojoj karijeri. Ubedili su me da mogu da im pomognem na isti način kao i kada sam počinjao. Pokušavao sam da održim ovu vezu, što je bitno. Društvene mreže samo su mi pomogle u odluci da se vratim. Sve će biti u redu, biću u mogućnosti da pomognem i ostavim nešto još pozitivnije od onoga što sam ostavio u prvom mandatu", rekao je Leiva za klupsku televiziju.

Prema pojedinim izvorima, dve strane neko vreme nisu uspele da se usaglase oko plate i dužine ugovora, ali su se na kraju dogovorile da će Leiva dobiti povišicu ukoliko Gremio ove sezone izbori plasman u Seriju A. Trenutno ne stoji loše, četvrti je na tabeli posle 14 utakmcia, a plasman u elitu obezbediće četiri prvoplasirana tima Serije B.

Leiva je u klub stigao sa 15 godina, sada već davne 2002, a debitantski nastup za prvi tim Gremija upisao je u oktobru 2005. godine. Za Trikolore je odigrao 79 utakmica pre nego što je u transferu vrednom 10.000.000 evra prešao u Liverpul.

Deset godina proveo je na Enfildu, nakon čega ga je Lacio otkupio za nešto manje od 6.000.000 evra, a u Gremio se vratio kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa rimskim klubom.



tagovi

Lukaš LeivaGremioLacioTransferiLiverpulLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara