Edin Džeko (©Reuters)
Edin Džeko (©Reuters)

Tandem Mitrović - Džeko na pomolu, astronomskih 11.000.000 dolara po sezoni za igrača u 39. godini

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 14:24

Plavi talas želeo Bosanca i prošlog leta, sada se se samo vratio po Fenerovog napadača

Postao je Al Hilal svetski rekorder po broju uzastopnih pobeda na takmičarskim utakmicama (29), praktično obezbedio šampionsku titulu u Saudijskoj Arabiji i plasirao se u polufinale Azijske lige šampiona. Uprkos fantastičnim rezultatima i ubitačnom napadu, u Rijadu imaju ambiciju da u jedan od najvećih bliskoistočnih klubova privole i svoju prošlogodišnju neostvarenu želju Edina Džeka.

Kako pišu turski mediji, Plavi talas već je dostavio ponudu najboljem strelcu u istoriji reprezentacije Bosne i Hercegovine, a ona glasi - 11.000.000 dolara po sezoni, za ugovor po formuli godina plus godina. Astronomska ponuda za igrača koji je nedavno zašao u 39. godinu. Tamošnji list Akšam otišao je toliko daleko, da je čak lansirao naslov: Zbogom, Edine, Džeko dobija ugovor na godinu plus godinu.

Izabrane vesti

Pokazuje nekadašnji napadač Željezničara, Teplica, Volfzburga, Mančester Sitija, Rome i Intera, iz godine u godinu kakva je igračka klasa. Iako ima punih 38 godina, prvi je strelac turske Superlige, sa golom više od Maura Ikardija, a odlične partije na Bosforu mogao bi da kruniše unosnim ugovorom za kraj karijere i saradnjom sa Aleksandrom Mitrovićem, Sergejem Milinković Savićem, Nejmarom... Daleko od toga da su Džekova primanja u Istanbulu mala (7.000.000 dolara), ali je ponuda iz Saudijske Arabije za čitav stepenik unosnija.

Džeko blista od kada je prethodnog leta stigao na stadion Šukru Saračoglu kao slobodan igrač iz evropskog vicešampiona Intera. U aktuelnoj takmičarskoj godini dao je 22 pogotka u svim takmičenjima, uz devet asistencija na 37 utakmica. Na osam kola pre završetka sezone, Fenerbahče zaostaje dva boda u prvenstvu za liderom Galatasarajem.


tagovi

Edin DžekoAl HilalSaudijska Arabija 1Saudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara