Telenovela Superklasiko - River neće u Madrid

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.12.18. | 16:46

Opet frka u Argentini, izgleda da nema kraja...

Da li će Južna Amerika dobiti klupskog prvaka ove sezone? U ovom trenutku odgovor na to pitanje nema niko, a imamo i novi zaplet jer je River zvanično saopštio da odbija da igra u Madridu protiv Boke Juniors revanš utakmicu finala Kupa Libertadores.

U oštro sročenom saopštenju jednog od najtrofejnijih južnoameričkih klubova navodi da ovakva odluka KONMEBOL-a šteti takmičenju, kao i navijačima koji su kupili karte za revanš na Monumentalu,  i da River nema iste uslove kao njegov najveći rival.

Izabrane vesti

Takođe, crveno-beli su naveli i da će njihov advokatski tim biti u pripravnosti ako bude potrebno da River krene u pravnu akciju za zaštitu sopstvenih interesa.
“Odgovornost za incidente od 24. novembra, koje smo mi najoštrije osudili, a desili su se van stadiona, snose nadležni državni organi. Ni na koji način naš klub ne može da bude odgovoran za to”, navodi se u saopštenju Rivera koje je objavio argentinski Ole.

Podseća klub i da je 66.000 navijača strpljivo čekalo ispred stadiona gotovo osam sati, da su se i dan kasnije, u nedelju, vratili ispred Monumentala. I oni su sada oštećeni, jer koliki su troškovi puta zbog promene mesta odigravanja revanša.
“Neverovatno je da u istoj zemlji, u istom gradu u kojem se organizuje samit G20, država nije u stanju da garantuje bezbednost za odigravanje najvažnije utakmice argentinskog fudbala i to zbog šake nasilnika”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Reuters


tagovi

River PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara