Erik Ten Hag (reuters)
Erik Ten Hag (reuters)

Ten Hag resetuje Mančester Junajted: Desetak igrača otpisano, nije siguran ni Ronaldo, prvi stiže Filips

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 09:23

Biće velikih promena na Old Trafordu

Mančester Junajted ima dogovor sa Erikom Ten Hagom i naredne nedelje bi trebalo i zvanično da potvrdi dolazak holandskog stručnjaka na kraju sezone. Crveni đavoli će platiti obeštećenje Ajaksu i sa Ten Hagom krenuti u ko zna koji po redu novi početak i rekonstrukciju tima.

Junajted je skoro 10 godina bez titule otkako se povukao legendarni Ško. Na klupi su se izmenjali razni treneri raznih stilova poput Dejvida Mojesa, Luja van Gala, Žozea Murinja, Ole Gunara Solskjera, a ovu sezonu će kao privremeno rešenje da izgura Ralf Rangnik.

Izabrane vesti

Ten Hag je odabran kao dugoročno rešenje a klub će morati da mu izađe u susret sa nekim željama i planovima u velikom resetu igračkog kadra. Holanđanin je u Ajaksu imao široka ovlašćenja i u pregovorima je tražio da ona na Old Trafordu budu još veća. Pre svega se to odnosi na transfer politiku.

Ajaksov trener će se za početak rešiti nekolicine igrača. Lokalni mediji javljaju da je otpisano desetak igrača. Za početak odlaze oni kojima ističu ugovori: Pol Pogba, Džesi Lingard, Edinson Kavani, Huan Mata, maldi Tahit Čong i četvrti golman Li Grant. Budućnost nemaju ni igrači koji su trenutno na pozajmicama. Junajted se nada da će Sevilja otkupiti Marsijala, a Napoli Tuanzebea. Na transfer listu idu i golman Din Henderson, štoper Erik Baji i Fil Džons. Neizvesno je i kakva budućnost čeka Kristijana Ronalda i Markus Rašforda. Skoro trećina aktuelnog tima je na izlaznim vratima. ‘

Jedan od retkih koji nisu zadovoljili do sada a koji će profitirati od Ten Hagovog dolaska je vezista Doni van de Bek. On se vraća sa pozajmice iz Evertona i dobiće šansu kod trenera koji ga je lansirao u Ajaksu.

A putem Van de Beka bi mogla još dvojica igrača koje je Ten Hag afirmisao u Amsterdamu. Mladi defanzivac Jurien Timber i brazilsko krilo Entoni. Timber je 20-godišnji štoper koji je već postao standardan reprezentativac i koji bi mogao da učvrsti klimavu Junajtedovu odbranu. Entoni je jedno od otkrića sezone i trebalo bi da napokon donese brzinu na desnom krilu Crvenih đavola. Ten Hag želi obojicu, a na klubu je da mu ih obezbedi.

Ipak, najbliži potpisu za Mančester Junajted je engleski reprezentativac Kalvin Filips.

Dovođenje zadnjeg veznog je prioritet velikana sa Old Traforda, s obzirom da letos nisu doveli igrača na toj poziciji. Filips im je dugo na radaru i pregovori su već počeli. Vezista Lidsa je nezamenljiv član startne postave engleske reprezentacije i jeftinija je varijanta od Deklana Rajsa iz Vest Hema i Džuda Belingema iz Borusije Dortmund. Iako su i Vest Hem i Aston Vila zainteresovani za Filipsa, Junajted je apsolutni favorit jer jedino on može da plati oko 60.000.000 evra koliko Lids traži za svog reprezentativca. Filips bi trebalo da osveži srce veznog reda u kojem će pored Van de Beka na raspolaganju Ten Hagu još biti Nemanja Matić, Fred, Skot Mektomini i mladi Džejms Garner koji se vraća sa pozajmice iz Notingema.

Kapitalno pojačanje se očekuje i u napadu. Želja je Hari Kejn koji je letos bio blizu prelaska u Mančester Siti ali je Totenhem uspeo da ga zadrži. Ovog leta će Spursi biti pod još jačim pritiskom, a sjajni napadač želi u klub sa kojim će se boriti za trofeje. Od njegovog dolaska u mnogome zavisi i status Kristijana Ronalda.



tagovi

Kalvin FilipsHari KejnEntoni

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara