Terzić: Degenekov transfer na dobrom putu, Savić potpisuje novi ugovor, Borjan siguran, Rodić možda ode...

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 13:05

Nema prodaje igrača u kvalifikacijama

Crvena zvezda nije samo počela pripreme za jesenju polusezonu, već za naredni ciklus kvalifikacija u Evropi. Takav utisak stekao se posle obraćanja generalnog direktora srpskog šampiona Zvezdana Terzića na današnjem okupljanju u Ljutice Bogdana.

On je istekao da će možda biti prodaje igrača do kraja januara, ali da će posle toga biti stavljen veto na transfere do avgusta. Naravno u žiži interesovanja je ponuda Al Hilala za Degeneka, a prema Terzićevim rečima rasplet se očekuje narednih dana. On je dodao da će u slučaju odlaska reprezentativca Australije kapiten Vujadin Savić sasvim sigurno ostati na Marakani.
“Moramo dugoročno da razmišljamo i u tom pravcu vodimo prelazni rok. To smo rekli i igračima. Odlazaka u junu ili julu sigurno neće biti”, rekao je Zvezdan Terzić.

Izabrane vesti

Dakle, Degenek ili Vujadin Savić će brzo morati da prelome?
“Naravno. Ponavljam da neće biti odlazaka tokom kvalifikacija. Juče sam pričao sa Degenekom, on ima fantastičnu ponudu iz Arabije o kojoj ste pisali. Koncentrisan je na Azijski kup, ali nadam se da će transfer biti realizovan u narednih nekoliko dana. Blizu je da prelomi. Ali u fudbalu nikada niste načisto. Za sada ide sve u dobrom pravcu. Dolazak Milunovića bio je jasan znak da će jedan od štopera otići”.  

Ukoliko Degenek ode da li će Vujadin Savić sigurno ostati na Marakani?
“Da, on u tom slučaju ostaje. Ne interesuje nas Trabzon niti bilo koji drugi klub. Ne mogu oba štopera da ode, mada imamo mogućnost kombinovanja. Videli ste da je Milojević koristio Žuleta Stojkovića kao štopera u finišu jeseni. I to je jedna od mogućnosti. Sa Vujadinom Savićem smo dogovorili uslove oko novog, višegodišnjeg ugovora. Mislim da će to biti potpisano vrlo brzo. Još u decembru smo znali da će jedan od štopera otići, tačnije to je bio plan. Za Degeneka se pojavila prva ponuda”.

Sve se u ovom prelaznom roku vrti oko odbrane Crvene zvezde. Crveno-bele očekuju pregovori oko novog ugovora sa prvim čuvarom mreže Milanom Borjanom.
„On sigurno ostaje! Ima ugovor do leta 2020. godine. Naravno, on će brzo da bude pozvan na razgovor kako bismo mu revidirali ugovor. Pričaćemo i sa Rodićem. To je igrač koji bi mogao da nas napusti do kraja zimskog prelaznog roka. Ima zainteresovanih klubova, ovde je već 18 meseci. Ostavio je izvanredan utisak. Međutim, imamo malog Aleksu Terzića koji zaslužuje šansu. Ako ostane Rodić - dobrodošao je. Javnost mora da shvati da ćemo imati mnogo manje utakmica nego jesenas. Neke stvari ćemo rešavati do 26. januara, kada ekipa putuje u Antaliju. To je rok do kada moramo sve da rešimo, imamo realno višak igrača. Najgore za igrača je kada ne igra. Pojedinci su imali mali broj utakmica..."

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara