Terzić: Učimo sportske manire i prihvatamo Zvezdine kriterijume

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 14:31

"To je sve zbog našeg napretka, ipak smo najmlađi i moramo da ih poštujemo i slušamo, tako uvek ide", kaže mladi prvotimac crveno-belih

Mladi prvotimci Crvene zvezde izuzetno posvećeno i odgovorno pristupaju obavezama na Pafosu i maksimalno se trude da opravdaju poverenje stučnog štaba Vladana Milojevića.

Jedan od onih koji se priprema da u bliskoj budućnosti zauzme mesto standardnog prvotimca na poziciji levog beka je Aleksa Terzić, kojem su u ovom trenutku konkurencija u timu reprezentativac Milan Rodić i Stefan Hajdin.

Izabrane vesti

Ipak, on upravo tu žestoku konkurenciju koristi da stekne nova saznanja od znatno iskusnijih saigrača.
"
Učimo sportske manire, da dodatno prihvatimo Zvezdine kriterijume i da poslušamo šta nam se kaže. To je sve zbog našeg napretka, ipak smo najmlađi i moramo da ih poštujemo i slušamo, tako uvek ide. Pričam često sa Rodićem i Hajdinom, Roda me opomene, na primer, kada je neki lošiji centaršut, kaže mi kako treba... Odlično se slažemo sva trojica iako smo na istoj poziciji. Treneri takođe uvek gledaju da nam pomognu i da popravimo one loše strane", rekao je Terzić.

Bazični rad i deo priprema koji pretežno služi za sticanje kondicije po pravilo najteže pada igračima. U subotu pre podne crveno-beli su treći put bili u teretani.
"
Svi znamo koliko je ova faza priprema bitna i zato se trudimo da svaki zadatk obavimo maksimalno koncentrisano. Dobro je što je i lopta prisutna prilikom bazičnog rada, drugačije izgleda neko da je "suvo" trčanje i onda nam bude lakše. Izdržavamo sve, dosta je naporno, ali nam rad sa loptom omogućava da u glavi lakše podnosimo fizički napor".

Tu je i odabrana grupa najmlađih prvotimaca.
"
Verujem da ćemo na pravi način odraditi sve zamisli stručnog štaba. Meni su ovo već treće pripreme sa prvim timom. Sve protiče sjajno, stekao sam tu rutinu u radu sa njima. Joveljić i ja smo više puta bili sa njima, pre su bili Luka i Ivan Ilić, sada su tu Veljko Nikolić i Jug Stanojev, golmani Miloš Gordić i Sale Stanković. Svi vredno radimo i spremamo se za sve izazove", dodao je Terzić.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Aleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara