Terzić: Zvezda smanjila dug na 13.000.000!

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.09.18. | 09:42

Možda zvuči prepotentno, ali ja ovaj posao znam, poručio generalni direktor crveno-belih

Crvena zvezda i Liga šampiona - tema koja ponovo postaje aktuelna posle reprezentativne pauze. Približava se dan kada će crveno-beli konačno debitovati u elitnom takmičenju otkako su naziv i sistem promenjeni, a prvi čovek srpskog šampiona - Zvezdan Terzić, ima još lepih vesti za zvezdaše. Pored toga što je klub napravio sjajne rezultate na sportskom planu, smanjenje duga kluba je ono što omogućava dalji napredak.  

Kako Terzić tvrdi, Crvena zvezda je sada na stabilnim nogama i 2019. godinu mogla je da dočeka bez dinara duga, da je odlučila da pored Nemanje Radonjića proda još nekog od nosilaca igre. Procena je bila da tim ne treba da se slabi, već da se pojačava kako bi dostojno reprezentovao i sebe i srpski fudbal u Ligi šampiona...
"Možda zvuči prepotentno, ali ja ovaj posao znam. Možda sam jedan od retkih koji prepoznaje kakav je fudbalski biznis. Šta je evropsko tržište. Kako mogu da se naprave pare u fudbalu... I znao sam da se okružim pametnim i stručnim ljudima. Rekao sam kada sam došao da ne možemo da se bavimo dugom od 54.000.000, već da moramo to da zamrznemo, da na neki način zaboravimo. Rekao sam da bi trebalo da se zadužimo još 10.000.000 i uložimo ih u igrače, da bismo pokrenuli ovog uspavanog džina. Ali nismo imali odakle da uzmemo taj novac. Zato je to bila potpuno izgubljena godina", počeo je svoje izlaganje Terzić u intervjuu za Blic.

Izabrane vesti

Zvuči neverovatno, ali na današnji dan dug Crvene crvene zvezde iznosi svega 13.000.000 evra...
"Vratili smo 41.000.000 evra duga. Osim toga, prema procenama Transfermarkta koji je najupućeniji, vrednost našeg tima je 44.000.000.  Znate, mi smo mogli s današnjim danom da budemo na nuli ili u plusu da smo hteli da prodamo Rodića za 3.000.000, Krstičića za 2.500.000, Joveljića za 4.000.000, Bena za 5.000.000... To su sve ponude koje smo imali na stolu u poslednja dva dana prelaznog roka. Ali nije naša misija samo da vratimo dug, nego da imamo pristojnu ekipu. U ovom trenutku ovaj dug ne opterećuje Zvezdu. A posebno sam posnosan što smo u poslednje četiri godine u budžet republike Srbije uplatili 15.000.000 evra".  

Ako ćemo konkretnije o ciframa...
"Za ove četiri godine Crvena zvezda je prihodovala 100.000.000 evra. Od toga, 55.000.000 slilo se od transfera, dvadesetak miliona prihodovali smo od UEFA, pet od prodaje ulaznica. Ostatak su sponzorski ugovori. Dakle, 80.000.000 Zvezda je sama zaradila. Shvatio sam odavno da samo sportski rezultat generiše velike prihode. Moramo da uložimo u tim i igrače da bismo dolazili do ovakvih uspeha. Zvezda je danas stabilan klub, zdrav, sa dva kompletna tima. Biće ponuda i u januaru, ima vremena za prodaju".

Crveno-beli neće ulagati samo u seniorsku ekipu. Ozbiljno se radi i na tome da omladinska škola dobije sve uslove kako bi proizvodila igrače od kojih će kasnije moći da se zarađuje...
"Prošle godine dali smo 2.000.000 evra za tri fantastična terena, sledeći je na redu internat po najmodernijim standardnima. Tu će igrači da spavaju, treniraju, uče... Nećemo žaliti novac. Biće to moderna akademija koja će da fabrikuje fudbalere".    

Konkurenciji nikako ne prija to što Zvezda postiže uspehe na svim poljima, kaže Terzić. Priče o državnim jaslama i podršci prvog čoveka države kao temelju svega - zlonamerne su. Ali generalni direktor crveno-belih jedno ne krije.
"Čovek u životu ne može ništa sam da uradi. Na kraju krajeva, kada sam te 2014. bio anatemisan od strane prethodne vlasti koja je skupljala poene na mojoj muci, imao sam sreće da najmoćniji čovek u Srbiji Aleksandar Vučić stane iza mene. Imali smo neke teške situacije, hteo sam da odustanem, ali on mi nije dozvolio. I kada je nezadovoljstvo eskaliralo, kada su 2015. svi otišli iz kluba, tad je Vučić stao uz mene. Kao i kada je izgubljena titula na Voždovcu. Rekao mi je: Možda je bolje za tebe da odeš, ali nije za Zvezdu. Moraš da ostaneš. Mnogima se ne dopada što zahvaljujem Vučiću, ali oni ne shvataju da je on vizionar. Verovao je da mogu da uradim nemoguće i evo - Zvezda je društvu evropskih velikana. Zvezda je, kako ono kaži klinci, prešla igricu. I nikada više neće biti u problemima u kakvim je bila".   

Neizbežna tema je svakako bio i Partizan...
"Daleko od toga da mrzim Partizan. Ali u Zvezdi se niko ne bavi njima. Zanimamo se sopstvenim planovima. Uz sve poštovanje prema večitom rivalu Zvezda je toliko velika da ne treba da se bavi Partizanom".  

Kompletan intervju pročitajte u današnjem štampanom izdanju Blica


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara