Fudbaleri Trabzona (©Reuters)
Fudbaleri Trabzona (©Reuters)

Težak poraz Monaka na Crnom moru, bizaran autogol pokrenuo Trabzon (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 23:10

Poker golova turskog šampiona protiv Kneževa

Bio je Monako u prvom susretu sa Trabzonom pred svojim navijačima prilično ubedljiv (3:1), pa je malo ko mogao da zamisli da će doživeti ovakvu katastrofu na Crnom moru. Izabranici Filipa Klemona su pretrpeli debakl na gostovanju prvaku Turske (0:4), iako je posed bio izjednačen, a francuski tim imao tri šuta više za 90 minuta.

Situacija u Grupi H Lige Evrope, u kojoj se nalaze i Ferencvaroš i Crvena zvezda je sledeća: Mađari na vrhu sa devet bodova, po šest imaju Trabzon i Monako, srpski šampion je ostao na tri. Turski tim je tako stekao i prednost u međusobnim okršajima sa francuskim.

Izabrane vesti

Ubitačna je bila realizacija domaće ekipe, ali ju je pokrenuo jedan od gostujućih igrača. Malag Sar je u 44. minutu postigao autogol i doveo Monako u lošu situaciju u najgorem mogućem trenutku.

Bila je to veoma bizarna situacija. Golman Nibel je prejako ispucao loptu, pogodio Sara i lopta se odbila u gol. Nije bilo nikakve opasnosti po Monako, prosto je neverovatno kako je u ključnom trenutku do prednost rivalu.

Odmah je po povratku sa pauze domaćin iskoristio poklon, pa je posle samo tri minuta igre duplirao prednost preko Vitora Uga. Kada je Enes Bardi samo devet minuta posle drugog postigao i treći pogodak, bilo je jasno da bodovi ostaju Trabzonu.

Činilo se ipak da bi gosti mogli da odgovore. Da makar ublaže poraz ili uvedu meč u nešto neizvesniju završnicu. Ipak, već u 69. minutu je Trezege kompletirao poker i potpuno demoralisao gostujući sastav.

LIGA EVROPE - 4. KOLO

GRUPA H

Četvrtak

Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Zakarijasen 23, Mmae 61 - Mitrović 55/

Trabzon - Monako 4:0 (1:0)

/Sar 44ag, Vitor Ugo 48, Bardi 57, Trezege 69/



tagovi

TrabzonMonakoTrezegeLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara