©MN Press
©MN Press

Težim putem do potvrde klase: Kadeti Srbije na Evropskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 15:45

Veliki uspeh selekcije Aleksandra Lukovića, koja je nakon poraza od Belorusije, prvo ubedljivo savladala Bosnu i Hercegovinu (5:0), a potom u odlučujućem meču i Izrael sa 3:0

Neočekivanim porazom od Belorusije na startu kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo kadetska reprezentacija Srbije je izabrala teži put ka Mađarskoj, ali se taj teži put ispostavio najboljim mogućim za selekciju Aleksandra Lukovića da pokaže sav svoj potencijal i otvori puta završnog turnira. Orlovi su u Staroj Pazovi očitali lekciju vršnjacima iz Izraela, pa su se zasluženo našli među 16 najboljih selekcija na Starom kontinentu - 3:0 (3:0)

Teški vremeski uslovi u Pazovi, koje je prouzrokovao snažan vetar, nisu omeli Lukovićeve pulene da pokažu pobednički karakter. Orlići su silno motivisani ušli u meč, agresivnom igrom su potpuno potpisnuli protivnika i od samog početka meča počeli da stvaraju opasne prilike. Prvu veliku su imali u 11. minutu, kada se dva puta tresao okvir gola protivnika, koji je ubrzo bio slomljen.

Izabrane vesti

Sva tri gola su bila efektna. Prvi je postigao Andrija Maksimović, koji je u 20. minutu odlično reagovao na odbitak posle jednog od brojnih odlično izvedenih prekida Andreja Petrovića, i sa 10 metara udaljenosti zakucao loptu u mrežu indisponiranog Lirana Dajana.

Taj pogodak je dodatno ulio sampouzdanje igračima Srbije, a sa druge strane potpuno obeshrabio protivnika, pa Izarelci čitavo prvo poluveme nisu uspeli da upute šut ka golu besposlenog Viktora Džodića.

Serija majstorskih pogodaka Srbije nastavljena je već u 25. minutu, kada je David Đurić bocnuo loptu preko igrača Izareala, a ona je došla u noge izuzuzetno raspoloženog Mihajla Cvetkovića. On je odlično povukao loptu u sredinu i pogodio suprotnan ugao nemoćnog Dajana.

Prava kruna izuzetnog prvog poluvrema Lukovićevog tima usledila je u 45. minutu utakmice. Nikša Delibašić je na ivici kaznenog prostora uposlio Viktora Vukojevća, a ovaj je posle biciklice zahvatio loptu levicom i poslao je uz samu desnu stativu izraelskog gola. Već tada je bilo jasno da je pitanje pobednika u Staroj Pazovi rešeno.

Izarelci su u drugom poluvremenu diktirali tempo. Orlići su im pomalo i svesno predali inicijativu, ali nije bilo stopostotnih šansi pred golom prilično sigurnog i dobro koncentrisanog Džodića.

Na kraju je svoje prekide, ali i čitavo izdanje Orlića na ovom meču, mogao da kruniše i Petrović, ali je njegov odličan udarac u 42. minutu iz slobodnog udarca sa 18-19 metara uspeo sjajnom paradom da zaustavi Dajan. Do promene rezultata je moglo da dođe i u 89. minutu, kada je sam po levom boku prošao Uroš Tegeltija, ali je u situaciji jedan na jedan zablistao Dajan.

Srbija je kvalifikacije završila na prvom mestu sa šest osvojenih bodova, a naruku joj je išla i pobeda Bosne i Hercegovine nad Belorusijom (2:1), koja je Lukovićev tim ostavila na liderskoj poziciji grupe 1.

KVALIFIKACIJE ZA EP, GRUPA 1:

Izrael - Srbija 0:3 (0:3)

/Maksimović 20, Cvetković 25, Vukojević 45/

Belorusija - Bosna i Hercegovina 1:2 (1:1)

/Lukevič 41 - Beganović 16, Marčetić 72/



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara