Tijago Mota: Vlahović tek sada počinje, to još nema nikakve veze sa Ibrahimovićem

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 18:36

"Videćemo za nekoliko godina, velikani prave karijere igrajući na visokom novou dugi niz godina", kaže nekadašnji vezista Intera

Trener Specije Tijago Mota pohvalio je igre napadača Fiorentine Dušana Vlahovića, ali poručuje da je srpski golgeter tek na početku i da je to još uvek najvišeg nivoa.

Vlahović blista u 2021. godini, postigao je 25 golova i po učinku u jednoj kalendarskoj godini nadmašio legenarne golgetere Viole Gabrijela Omara Batistutu i Luku Tonija.

Izabrane vesti

"Nadam se će dokazati visok nivo u budućnosti, sada počinje i sve će zavisiti samo od njega. Videćemo za nekoliko godina, velikani prave karijere igrajući na visokom novou dugi niz godina. I dalje imamo primer svega, to je Zlatan Ibrahimović, koji za sada nema nikakve veze sa tim. Vlahović, kao i mnogi drugi, imaju priliku da se dokazuju u narednim godinama", rekao je Mota.

Fiorentina je očitala lekciju Speciji, koja je ostala u opasnoj zoni, dok Viola ima priliku da se umeša u borbu za plasman u evropska takmičenja.

"Fiorentina je bila superiornija od nas od prvog minuta, čak i bez velike opasnosti. Nismo kreirali igru i upravljali loptom, ali sam u drugom poluvremenu vide poboljšanje. Ipak, bilo je nedovoljno da izjednačimo rezultat. Pobeda domaćina je zaslužena od prvog do poslednjeg minuta", dodao je Mota.

Sa druge strane, Vinćenco Italijano se nada da će Vlahović nastaviti standardno da postiže golove, ali poručuje da se nikada nije opterećivao stanjem na tabeli.

"Nikada nisam radio te proračune, uvek sam želeo da se usavršavam na svim tačkama gledišta. Ovaj tim ima vrednosti i valitete, ali ako ne igra uvek maksimalno koncentrisamo pojave se prazni hodovi. Danas smo bili koncetrisani, dobro smo ušli u meč, bodovi su bili ono što smo zaslužili. Zadovoljni smo, sada se spremamo za težak meč sa Juventusom. Juve je uvek Juve, u ovom trenutku u gostima ne postižemo ono što radimo kod kuće, moramo da pokušamo da promenimo mentalitet", rekao je Italijano.


tagovi

Tijago MotaDušan VlahovićVićenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara