TIM BRAZILA ZA SRBIJU: Fagner na boku, nova šansa za Vilijana! U suštini - da se naježiš

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.06.18. | 08:54

Najpoznatiji list, Globoesporte, najavljuje početnih 11 Selesaa protiv Orlova

Kako piše Globoesporte, najugledniji sportski mediji u Brazilu, Selesao bi protiv Srbije trebalo da istrči sa 11 igrača koji su započeli meč protiv Kostarike u drugom meču Brazila u grupi E. To znači da će jedan od najvećih favorita na turniru sutra od 20 časova igrati u sledećoj postavci protiv Orlova: Alison - Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo - Kazemiro, Paulinjo - Vilijan, Kutinjo, Nejmar - Gabrijel Žezus. U formaciji 4-2-3-1.

Dve najveće nedoumice bile su pozicija desnog beka i desnog krila.

Izabrane vesti

S obzirom da je Danilo povređen i da ima problema sa kukom, mesto kraj desne aut-linije bi ponovo trebalo da zauzme Fagner. On je jedva našao mesto među putnicima Selesaa, a posle povrede Danija Alvesa dobio je vizu za Rusiju. Sada i posle problema Danila, eto njega ponovo u prvoj postavi. Ovaj fudbaler Korintijansa ima 29 godina, a u karijeri je igrao još za PSV, Vitoriju, Vasko da Gamu i Volfsburg.

Na desnom krilu bi se verovatno našao Daglas Kosta, ali on se povredio, tako da će Vilijan verovatno dobiti novu šansu na toj poziciji. Do sada se nije proslavio, igrao je nekako mlako, pa nije ni čudo što ga je Tite zamenio već na poluvremenu sudara protiv Kostarike. Ipak, možda mu ovo bude dodatni motiv pa odigra bolje nego u prva dva meča. Nadamo se da to neće biti slučaj. Kosta ima problema sa povredom mišića u zadnjoj loži desne noge. I zato neće igrati na ovom duelu.

Pored ova dva igrača, ostali ne bi trebalo da imaju problema da se nađu u prvoj postavi. Na golu će biti Alison, jedan od najtraženijih golmana današnjice. Odbrana je standardna, Paulinjo i Kazemiro će biti osigurači na sredini, a Nejmar će ponovo dejstvovati po levoj strani, dok će možda i najbolji igrač Brazila u prva dva meča, Kutinjo, igrati na sredini terena. Desno će biti Vilijan, a u samom špicu Gabrijel Žezus. Ako ne bude drastičnih promena u poslednji minut, ovo je tim protiv koga će Orlovi igrati.

Dodajmo i da su Roberto Firmino, Renato Avgusto i Fernandinjo igrači koji bi mogli da dobiju priliku da uđu sa klupe, sve zavisno od kretanja rezultata.

Globo ističe da će Brazil morati da igra i poslednji meč u grupi sa najjačom ekipom jer bi sa nerešenim ishodom sigurno prošao dalje, a eventulnim porazom rizikovao bi ispadanje sa turnira.

Brazil je trenirao lagano posle Kostarike, nije bilo mnogo fizičke potrošnje jer je glavni zadatak Selesaa da sačuva snagu za Srbiju. Igrali su sa po tri tima od po šest igrača, svi su bili uključeni na treningu, kako kažu - da se zadrži takmičarski duh među igračima. Radilo se i na taktičkim zamislima specijalno pripremljenim za Srbiju, što je otkrio i Mateus Bahi, pomoćni trener Brazila.

Meč između Srbije i Brazila igra se u sredu od 20 časova u Moskvi na Atkritije Areni. Glavni sudija biće Alireza Fagani iz Irana.

Projektovani sastav Brazila:

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara