Titula se vraća u Madrid! Kec iz rukava Vaskez i dželat Belingem ugasili Barsinu nadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 23:04

Katalonci posle preokreta pali na Santijago Bernabeuu (3:2), Kraljevski klub na nedostižnih +11

Velika sedmica za Real Madrid! Četiri dana nakon golgote kroz koju je prošao na Etihadu protiv Mančester Sitija i ušao u polufinale Lige šampiona, Kraljevski klub je u El Klasiku na Santijago Bernabeuu došao do pobede koja ga je dovela na korak od osvajanja 36. šampionske titule. Barselona je ostavila poslednji atom snage u glavnom gradu Španije, odigrala vrlo dobrih sat vremena, dva puta bila u vođstvu, ali je poklekla u poslednjih 20 minuta utakmice, pa od večeras ima nedostižnih 11 bodova zaostatka za ljutim rivalom - 3:2 (1:1).

Igrač odluke bio je Džud Belingem, koji je u prvom minutu nadoknade postavio konačan rezultat utakmice, mada uloga heroja iz senke pripada sjajnom Lukasu Vaskezu, koji iznudio jedanaesterac u 18. minutu, postigao gol u 73, a onda bio asistent kod pobedonosnog pogotka svoje ekipe u nadoknadi utakmice.

Izabrane vesti

Madriđani su još jednom pokazali manir šampionskog tima. Uspešno su prebrodili sve krize u periodu dominacije ekipe Ćavija Ernandeza na terenu, bez većih komplikacija se vraćali iz rezultatskog deficita, a na kraju nisu želeli da se zadovolje bodom koji bi im garantovao ostanak na osam bodova udaljenosti. Dodatno su dodali gas u završnici meča, uspeli da iskoriste pad koncetracije Katalonaca i do ekstaze dovedu tribine Santijago Bernabeua.

Takođe, može se reći da je ovo večeras bio Barselonin maksimum. Ćavijev tim je uspeo psihološki da se podigne nakon teške eliminacije u Ligi šampiona od Pari Sen Žermena. Gosti su bili dobro pripremljeni za meč, došli su sa velikom motivacijom u Madrid, a posebno opasni bili su iz prekida. Na taj način su i stigli do prednosti u šestom minutu akcije. Rafinja je gađao Andreasa Kristijansena na drugoj stativi, Danac je uspeo da nadskoči Tonija Krosa i iskoristi plivanje u prazno Andrija Lunjina i glavom pošalje loptu u mrežu.

Fenomenalno veče Lukasa Vaskeza dodatno je uvećao katastrofalni Žao Kanselo, kojem je madridski đak tokom utakmice činio bukvalno šta je hteo na desnom boku. Pretrčao ga je u 18. minutu i prouzrokovao prekršaj Kubarsija u kaznenom prostoru, a našao mu se iza leđa i u 73. minutu, kada se našao na pravom mestu nakon preciznog dodavanje Vinisijusa Žuniora. Brazilac se tada pošteno odužio vaskezu, što mu je omogućio da sa bele tačke savlada Ter Štegana u 18. minutu utakmice.

Prvo poluvreme obeležio je kontroverzi detalj iz 28. minuta utakmice. Posle još jednog savršenog kornera Rafinje, Lamin Jamal je kačio loptu petom, a Lunjin sa linije pokupio loptu. Pošto u Španiji, pa tako ni na Bernabeuu, ne postoji gol-tehnologija, niko na stadionu, pa ni same sudije, nisu mogle stopostotno da tvrde da li je lopta prešla gol-liniju. Ništa se nije promenilo ni nakon reakacije iz VAR sobe, pošto nije postojao kadar TV kamera koji bi mogao sa sigurnošću da tvrdi da je to bio gol za Barselonu.

Ćavi je u uvodnim trenucima drugog poluvremena takođe u metu potrefio kada su u pitanju izmene. Umesto strelca Kristijansena na teren je uveo Fermina Lopeza, koji je na pravi način reagovao u 69. minutu, nakon ubačene lopte Jamala i još jedne smušene intervencije ukrajinskog čuvara mreže.

Trener Barselone je odličan potez napravio samo pet minuta ranije, kada je energetski podigao ekipu uvođenjem Ferana Toresa i Žoaa Feliksa. Upravo je Tores bio taj koji je lukavim preskakanjem lopte potpuno zbunio Lunjina, od kojeg se lopta odbila kao od zida, a na pravom mestu se našao Lopez da je pošalje u domaću mrežu.

Međutim, Real je ponovo reagovao pravovremeno i ubio svaku nadu gostiju. Barsina odbrane je dozvolila da joj lopta prođe po dužini kaznenog prostora, a Kanselo da mu još jednom iz vidokruga pobegne Vaskez. Taj momenat je dodatno otvorio utakmicu. Barselona je morala da krene još ofanzivnije ka golu Reala, što je Anćelotijevom sastavu omogućilo da sačeka pravi trenutak da nokautira rivala.

To je moglo da se dogodi i u 78. minutu, kada je Ter Štegen odbranio zicer Vinisijusa Žuniora, ali je odloženo za prvi minut nadoknade meča. Domaći su razvili brz kontranapad, Braim Dijaz je poslao loptu na desni bok do neumornog Vaskeza, ovaj poslao oštro dodavanje po zemlji, a srećom loptu je pred golom promašio Hoselu, koji je hteo da je zahvati petom. Na drugoj stativi je potpuno sam bio Džud Belingem, posle čega je usledio snažan udarac pod prečku Barsinog gola.

REAL MADRID - BARSELONA 3:2 (1:1)

/Vinisijus 18pen, Vaskes 73, Belingem 90+1 - Kristensen 6, Fermin 69/

Madrid

Stadion: Santijago Bernabeu

Sudija: Sezar Soto Grado

REAL MADRID (4-4-2): Lunjin - Vaskes, Čuameni, Ridiger, Kamavinga (od 71. Garsija) - Modrić, Kros (od 71. Dijas), Valverde, Belingem - Rodrigo (od 74. Militao), Vinisijus (od 82. Hoselu)

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Kunde, Arauho, Kubarsi, Kanselo - Kristensen (od 46. Fermin), Gundogan, De Jong (od 45+4 Pedri) - Jamal, Levandovski (od 64. Tores), Rafinja (od 64. Feliks)

PRIMERA – 32. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Granada 1:1 (1:1)

/Guruseta 24 - I. Vilijams 6/

Subota

Selta - Las Palmas 4:1 (2:1)

/Aspas 37 i 76, Svedberg 39, Douvikas 71 - Hercog 9/

Rajo Valjekano - Osasuna 2:1 (0:1)

/Čavarija 80, Palason 84 - Gomez 29/

Valensija - Betis 1:2 (0:1)

/Pepelu 66 penal - Perez 19, 77/

Đirona - Kadiz 4:1 (2:0)

/Erik Garsija 9, Ivan Martin 22, Dovbik 71, Portu 82 - Eskalante 81/

Nedelja

Hetafe - Sosijedad 1:1 (1:1)

/Latasa 29 - Barenetečea 13/

Almerija - Viljareal 1:2 (1:1)

/Lozano 30 - Ahomaš 25, Serlot 90+3/

Alaves - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Benavides 15, Rioha 90+2/

Real Madrid - Barselona 3:2 (1:1)

/Vinisijus 18pen, Vaskes 73, Belingem 90+1 - Kristensen 6, Fermin 69/

Ponedeljak

21.00: (2,00) Sevilja (3,05) Majorka (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džud BelingemLukas Vaskez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara