To je dinastija! Lion treći put zaredom prvak Evrope

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.05.18. | 21:08

Francuski klub osvojio rekordnu petu Ligu šampiona, u finalu posle preokreta pao Volfzburg

Šta je Real Madrid u muškom fudbalu, to je Olimpik Lion u konkurenciji dama. Francuski klub je u finalu ženske Lige šampiona u Kijevu posle produžetaka pobedio nemački Volfzburg sa 4:1 i osvojio rekordnu, petu titulu u tom takmičenju.

I ne samo to. Lion je treću godinu zaredom osvojio Ligu šampiona. A tek način na koji mu je to pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Napravile su fudbalerke francuskog kluba preokret za samo pet minuta i osigurale titulu. Nije bilo pogodaka tokom 90 minuta, pa je moralo da se igra dodatnih 30 minuta.

I Nemice su bolje počele, a u 93. minutu povele su golom Pernile Harder. Ipak, tri minuta kasnije drugi žuti karton i isključenje zaradila je Aleksandra Pop.

A onda je na teren ušla Šanis van de Sanden i proradila je Lionova mašina. Amandina Henri je u 98. minutu donela izjednačenje, a samo minut kasnije, na asistencu Van de Sanden, Eženi le Some je preokrenula za veliko slavlje na tribinama.

Sve dileme otklonija je Ada Herberberg u 103. minutu, ponovo posle dodavanja Van de Sanden, a konačan rezultat postavila je Kamila Abiji četiri minuta pre kraja drugog produžetka i opet se u ulozi asistenta našla holandska fudbalerka.

Foto: Action images


tagovi

Liga šampiona za ženeŽFK VolfzburgŽFK Lion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara