To je Željko Obradović: Povremeno smo sporo reagovali

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.05.18. | 20:37

„Ne razmišljam o desetoj tituli“, istakao je najtrofejniji trener Evrope

Prvi korak je napravljen, još toliko je potrebno Željku Obradoviću da stigne do desete titule prvaka Evrope. Bilo je teških trenutaka za popularnog Žoca tokom duela sa Žalgirisom, ali je Fener pokazao šampionsku crtu kada god je bilo potrebno.

Bobi Dikson je ubacivao, a ostatak tima jakom odbranom slomio Litvance. Zaštitnik znak Željka Obradovića.
"Bila je ovo utakmica kakvu smo i očekivali. Žalgiris je tim koji se nikada ne predaje. Znali smo koliko su dobri i znali smo da ne smemo da budemo opušteni. Bilo je par padova, to je ok u ovakvim utakmicama, ali smo našli način da se vratimo i zasluženo smo trijumfovali protiv izvanredene ekipe. Presudila je naša agresivnost. U narednoj utakmici moraćemo bolje da odigramo u napadu, jer smo protiv Žalgirisa u nekim sporo reagovali", rekao je Željko Obradović.

Izabrane vesti

On nije želeo da sebe ističe u prvi plan i govori o mogućem desetom trofeju.
"Najiskrenije, ne mislim sada o tome. Važan je tim, važni su igrači i naši navijači. Igraćemo protiv CSKA ili Real, obe ekipe su sjajne. Biće nam teško ko god da nam dođe".

Bobi Dikson?
"Svi će sada da pričaju o njemu, mnogi će se iznenaditi zbog minutaže. Bio sam uveren da će ovako odigrati. Neverovatno je odigrao, ali Bobi je takav i nije mu prvi put da se nađe u ulozi čoveka odluke. Malo igrača ima karakter kao on. Sve što smo uradili zasluga je svih igrača".

I na kraju, Željko se osvrnuo u i veliku podršku s tribina.
"Hvala našim navijačima, pet godina su stalno uz nas. Veoma su bitan faktor u našim uspesima".

Njegov kolega i učenik Šarunas Jasikevičijus označio je Diksona kao odlučujući faktor meča...
"Čudna utamica, bili smo stegnuti zbog atmosfere. Nisam očekivao da će tako biti. Morali smo da budemo bolji i koncentrisaniji. Takođe, morali smo da budemo agresivniji na Diksonu", zaključio je Litvanac.


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara