To može samo Kopa Libertadores: Polomljena vilica i VAR koji je doneo nepravdu - Boka nasamarila Kruzeiro (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 09:07

Sudijske odluke uticale na konačan ihod argentinsko-brazilskog derbija (2:0). Na okršaju između Independijetea i Rivera blistali golmani Armani i Kampanja

Ovoliko kontroverze, ali i ovakve derbije može da donese samo Kopa Libertadores. U sinoćnim mečevima četvrtfinala elitnog južnoameričkog takmičenja odigrana su dva paklena okršaja, od kojih je jedan sa sobom nosio brojne kontroverne odluke sudija. U pitanju je argentinsko-brazilski okršaj između Boke Juniors i Kruzeira, koji je na kraju okončan slavljem domaćina sa 2:0, ali kojem je posao u završnici meča bio olakšan nepravednim isključenjem protivničkog igrača. I to nakon pregleda VAR sistema.

Bio je to trenutak iz 75. minuta, kada je visoki štoper brazilskog tima Dede u pokušaju da glavom zatrese protivničku mrežu svom silinom udario direktno u lice golmana domaćih Estebana Andrade. Na prvi pogled delovalo je da nije bilo nikakve namere, što se može utvrditi i posle gledanja snimka, ali se paragvajski sudija Eber Akinjo nakon sugestije pomoćnika odlučio da se konsultuje sa VAR sistemom, posle čega je isključio Dedea.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Andrade je stajao na golu domaćih do kraja utakmice, ali je posle urađenog snimka utvrđeno da je doživeo prelom donjeg dela vilice, zbog čega će propustiti Superklasiko sa Riverom, ali i revanš u Brazilu.

U tim trenucima Boka je vodila golom Zaratea iz 35. minuta, ali je Kruzeiro napadao i pokušavao na sve načine da dođe do izjednačenja, međutim, isključenje Dedea ga je potpuno obezglavilo, što je domaćin znao da iskoristi i preko Pabla Pereza stigao do kapitalne zalihe pred revanš.

U argentinskom derbiju između Independijentea i River Plate nije bilo golova, ali je zato viđen fanstastičan fudbal i utakmica u kojoj su blistali najbolji golmani argentinskog šampionata Franko Armani i Martin Kampanja.

Dvojica čuvara mreže su pravila bukvalno čuda na gol liniji, pa će odluka pasti za dve nedelje.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda
Atletiko Tukuman - Gremio 0:2 (0:1)

Četvrtak
Independijete - River Plata 0:0

Boka Juniors - Kruzeiro 2:0 (1:0)
/Zarate 36, Perez 82/

Petak
02.45: (2,95) Kolo Kolo (2,80) Palmeiras (2,60)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Boka juniorsKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara