Toliko dobri da se ne zna da li su jači precrtani ili rezerve precrtanih

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.05.18. | 16:29

Francuzi bi u Rusiju mogli da pošalju još dva tima i ne bi se obrukali

Kad je Didije Dešan objavio konačan spisak Francuske za Mundijal u Rusiji napisali smo „da se smrzneš. Da je kojim slučajem u prilici da na Prvenstvo sveta povede dva tima uterao bi takav strah u kosti protivnicima da bi se neki od njih predali i pre početka utakmica. Galski petlovi možda nemaju najjaču ligu, ali poseduju širok reprezentativni kadar o čemu svedoče prezimena onih koji, što zbog povreda, što zbog neubedljive forme ili starih gafova, nisu među 23 odabrana.

Koliko su snažni finalisti prethodnog Prvenstva Evrope može se videti na osnovu projektovanih 11 koji nisu pozvani. Na golu bi bio Benoa Kostil iz Bordoa, iako ima dobru sezonu, jednostavno nema šta da traži u konkunrenciji Iga Lorisa, Stiva Mandande i Alfonsa Areole. Mesto desnog beka bilo bi rezervisano za Metjua Debišija koji se po odlasku iz Arsenala preporodio, štoperi bi bili Ejmerik Laport iz Mančester Stija, te Čelsijev „otpadak“ Kurt Zuma, dok bi levo delovao Lukas Dinj, iako u Barseloni ne može ni da vidi teren od Đordija Albe.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE

Francuska pobednik Mundijala - 6,50

A onda nastaje „gužva“ u veznom redu. Opredelili smo se za Ben Jedera po desnoj (mada tu komotno može Kingsli Koman), te Antonija Marsijala na levoj strani, kao centralni vezni delovali bi Musa Sisoko (Totenhem) i Adrijen Rabio (PSŽ), napade bi osmišljavao povređeni Dimitri Paje (Marselj), a za golove bi bio zadužen Aleksandar Lakazet (Arsenal).

Može još ofanzivnije, sa tri napadača, gde bi centralni bio Karim Benzema (zbog poznate afere oko ucene Metjua Valbuene snimcima seksa već treću godinu nije na spisku), po strani Lakazet i Marsijal, ovoga puta Koman umesto Ben Jedera, a jedan od štopera Mamadu Sako.

Za kraj, pazite ko bi sve bio na klupi ovog zamišljenog drugog tima: Stefan Rufije (Sent Etjen), Levin Kurzava (PSŽ), Kristof Žale (Nica), Klemon Lengle (Sevilja), Loran Košćenli (Arsenal), Tjemue Bakajoko (Čelsi), Žofri Kondogbija (Valensija), Kingsli Koman (Bajern), Kevin Gameiro (Atletiko Madrid), Andre Pjer Žinjak (Tigres), Karim Benzema (Real Madrid), Žan Kevin Ogusten (RB Lajpcig).

Ova, uslovno rečeno, treća reprezentacija Francuske mogla bi da se bori bar za četvrtfinale. Šta kažete?

 


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara