Tošić: Da vratimo poštovanje prema Partizanu, da nas se protivnici ponovo plaše...

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.02.19. | 12:04

"Derbi je šansa da se uključimo u trku", kaže popularni Bambi

Partizan je dobro počeo prolećni deo sezone pobedom u gostima nad Bačkom od 3:0. U startnoj postavi ekipe Zorana Bate Mirkovića našao se i Zoran Tošić. Bivši reprezentativac Srbije je svakako igrač koji svojim kvalitetom može mnogo da pomogne crno-belima u pokušaju da sustignu Crvenu zvezdu koja drži prvu poziciju sa 15 bodova više.

Tošić kaže da je bitno da njegova ekipa zaređa s pobedama, kao i da bi s eventualnim trijumfom u večitom derbiju stvari postale zanimljivije.
"Bitno je bilo da započnemo drugi deo sezone pobedom. Otvorili smo je na vreme i olakšali sebi mirniju utakmicu. Bez primljenog gola, tri postignuta. Lep početak. Asistirao sam, slučajno, ali bitno je da smo postigli pogodak. Posle dužeg vremena sam počeo utakmicu i to mi je najbitnije od svega. Još sam daleko od pravog ritma i znam da mogu mnogo bolje", kaže Tošić koji se dugo oporavljao od povrede.

Izabrane vesti

Protiv Bačke je odigrao 71 minut, a zamenio ga je Gabrijel Enake.
"Osećam se dosta dobro i siguran sam da će se moja forma da se podizati iz utakmice u utakmicu. Jer su mi nedostajale u poslednje vreme. Mislim da mogu da pomognem ekipi i da ćemo biti još bolji. Svaki igrač ima svoju funkciju u timu, pa tako i ja. Oporavkom od povrede, šef ima opciju više i zna šta može da očekuje od mene kada sam potpuno spreman. Zato verujem da mi treba još nekoliko utakmica da bih se podigao na nivo koji želi klub, ali i ja sam".

Potom je Tošić poentirao.
"Drago mi je što smo odigrali utakmicu baš onako kako smo želeli. Fali nam taj kontinuitet da zaređamo pobede i da vratimo poštovanje prema Partizanu, da se protivnici ponovo plaše kada igraju protiv nas", kaže Tošić.

Večiti derbi je zakazan za 2. mart. Biće to šansa za Partizan da smanji bodovni zaostatak.
"Moramo da nastavimo da ređamo pobede, pogotovo što je derbi blizu i da bismo u što boljem raspoloženju dočekali tu utakmicu. Želimo da se približimo rivalu i nema bolje šanse od derbija. To nam je šansa da se uključimo u trku", zaključio je Tošić.

Foto: FK Partizan


tagovi

Zoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara