Dele Ali (©Reuters)
Dele Ali (©Reuters)

Totenhem iz poštovanja pušta Alija, u igri i šestomesečna pozajmica, pa prodaja

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 10:51

Engleski vezista mora da ide...

Odlazak Delea Alija iz Totenhema tema je o kojoj se široko raspreda u ostrvskoj fudbalskoj štampi mesecima unazad. Letos je Ali bio nadomak prelaska u PSŽ, ali je transfer propao jer Totenhem nije hteo da pristane na manje od prodaje engleskog reprezentativca, ali u međuvremenu su se okolnosti promenile.

Ali nijednog trenutka nije uspeo da popravi status kod Žozea Murinja, minutažu dobija na kašičicu i praktično igra samo u Ligi Evrope gde ni protiv Laska, Antverpa i Ludogoreca nije dobio prostor za igru. Zbog toga britanski Telegraf piše da je Totenhem spreman da se odrekne Alija iz poštovanja prema svemu što je do ove sezone napravio kao dete kluba.

Izabrane vesti

Tako će Ali u januaru biti dostupan čak i na šestomesečnu pozajmicu, ali i za prodaju. Ta je vest došla kao signalna raketa za čelnike Pari Sen Žermena, koji su spremni da se vrate za pregovarački sto i uzmu Alija. I to, prema prvim najavama, upravo da realizuju tu pozajmicu za narednih šest meseci, što će za engleskog vezistu praktično biti test period posle čega će se odlučivati o tome da li treba uložiti veliki novac u njega ili ne. Sada se govori o sumi od oko 60.000.000 evra, ali njegova vrednost na tržištu konstantno pada ne samo zbog svetske ekonomske krize, već zbog toga što ne igra...

Telegraf takođe ističe da je i Ali za što brže razrešenje situacije, jer želi sigurne minute kako bi mogao da računa na mesto u timu Engleske za predstojeći EURO. Ako se ovako bude nastavilo njegovo doziranje minuta, u opasnost bi moglo da dođe i samo učešće na kontinentalnom šampionatu, ne samo mesto u startnoj postavi kod Gereta Sautgejta.

Ali je, podsetimo, bio jedna od glavnih zvezda Gordi Albiona na Mundijalu 2018. gde je ekipa s Ostrva završila na četvrtom mestu posle poraza od Belgije u utešnom meču. Sa Totenhemom je ove sezone odigrao samo 71 minut u Premijer ligi i već je propustio devet kola engleskog prvenstva. Skupio je samo devet utakmica, računajući i kvalifikacije za Ligu Evrope, a postigao je dva i namestio jedan gol. Žoze Murinjo ne računa na njega jer se ne uklapa u taktičke zamisli i sistem.

A nekada je važio za jedan od najvećih talenata engleskog fudbala...



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Dele Ali

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara