Luis Dijaz (Foto: Reuters)
Luis Dijaz (Foto: Reuters)

Totenhem spremio bombu za kraj prelaznog roka: Ponuda od 55.000.000 evra poslata na Dragao

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 16:37

Meta je Luis Dijaz, a Porto ima 48 sati da odgovori

Kako prenosi portugalski novinar Pedro Sepulveda, dobro upućen u dešavanja u Primeiri, Totenhem je poslao zvaničnu ponudu Portu za usluge Luisa Dijaza. Zmajevi bi u slučaju da je prihvate na ruke dobili 45.000.000 evra, dok bi kroz bonuse mogli da prihoduju još 10.000.000 evra.

Dijaz je od leta 2019. godine na Dragau. Stigao je iz kolumbijskog Atletiko Huniora za 7.220.000 evra i malo je reći da je opravdao uloženi novac. U dresu Porta izrastao je u jednog od najboljih igrača Primeire i privukao pažnju najvećih evropskih klubova.

Izabrane vesti

Dugo se pisalo da je visoko na listi želja Liverpula, čak i da ga u planovima ima Mančester junajted. Niko ipak još nije reagovao, ali Totenhem je izgleda rešio da preduhitri konkurenciju.

Sparsi su preko leta doveli veliki broj igrača. Otkupili Brajana Hila od Sevilje i Emersona Rojala od Barselone za po 25.000.000 evra. Platili su još 16.900.000 za Pape Sara koji je ostao na kaljenju u Mecu, ali najviše su ipak izdvojili za usluge Kristijana Romera, koji je doveden na pozajmicu iz Atalante sa obaveznim otkupom od 55.000.000 evra (sa bonusima). Što se tiče pozajmljenog golmana Atalante Pjerluiđija Golinija, Pevci imaju pravo da ga otkupe po isteku kratkoročne saradnje.

Lepo su se potrošili minulog leta, s tim što će tek uplatiti Atalanti novac za Romera, ali nisu doveli nijedno pojačanje Antoniju Konteu. To su rešili da promene u smiraj pijace i ekipu pojačaju sjajnim Dijazom. Prostor za njegov dolazak bi mogao da otvori Brajan Hil, koji se nije najbolje snašao i kako stoje stvari sprema mu se kaljenje. Valensija je ozbiljno zagrizla i pokušava da ga preseli u svoje redove na šest meseci.

Videćemo kakav će biti odgovor Porta. Lider na tabeli portugalskog prvenstva nije u baš sjajnoj finansijskoj situaciji, ali bori se za titulu sa Sportingom i odlazak Dijaza predstavljao bi veliki udarac za takmičarske ambicije ekipe Serža Konseisaa. Kolumbijski reprezentativac je ove sezone upisao 28 nastupa u svim takmičenjima i postigao 16 golova uz šest asistencija.


tagovi

Luis DijazZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara