Maurisio Poketino
Maurisio Poketino

Totenhem u krizi, filozof Poketino smiruje: Znam fudbal, on je kao život, ne može sve da bude lepo 70 godina

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.09.18. | 17:30

„Atmosfera je ista kao i posle pobeda nad Njukaslom, Fulamom i Mančester Junajtedom“, smiruje javnost trener Pevaca posle trećeg poraza u nizu

Maurisio Poketino je prvi put u karijeri vezao tri uzastopna poraza na klupi Pevaca, što je odmah upalilo crvene lampice u severnom Londonu. Totenhem se godinama nekako navikao na fudbalsku osrednjost u vrhu, dovoljnu za plasman u top četiri, ali ne i nešto više kao što je recimo osvajanje trofeja.

Argentinac je na klupi više od četiri sezone i nije osvojio ništa, pod stalnim izgovorom kako ima mlad tim koji još mora da uči i stiče iskustvo.
"Moj tim je u redu", ističe Poketino posle poraza od Intera. "Naravno, nestrpljivi su kada nastane serija bez pobeda i to je normalno  jer je tendencija da se pobeđuje. Izrazi lica su drugačiji, atmosfera u timu je drugačija, pa i energija. To se događa. Ponekad je dobro da osetite bol, poraz, ne samo jedan već i tri. To je važno, ali morate biti i pametni i mudri."

Izabrane vesti

Posle premijerligaških poraza od Votforda i Liverpula i milanski velikan je dosolio ranu Pevcima.
"Fudbal je kao život, nemoguće je 70 godina da budete srećni. Uvek postoje usponi i padovi, a isto je i u fudbalu, gore - dole. Važno je u ovakvim periodima naučiti da ostaneš miran. Ja sam lično smiren, jer poznajem fudbal. Istovremeno, kada pobeđujete u nizovima dobijate pohvale konstantno, ponekad čak i kada ih ne zaslužujete. Zato, kada izgubite, morate da napravite balans, prihvatite kritike i različita mišljenja, naravno i da shvatite zašto ste izgubili", ističe Poketino.

Trener Pevaca za subotnje gostovanje u Brajtonu (18.30) najavljuje nove rotacije u timu, a moćiće da računa i na Dela Alija i Musu Sisoka koji su jutros trenirali sa prvim timom posle povreda.
"Atmosfera je ista kao i posle pobeda nad Njukaslom, Fulamom i Mančester Junajtedom. Menjali smo sastav, rotirali ekipu i to je pomoglo mnogim igračima. Bilo da pobedite ili izgubite morate imati plan da budete još bolji u utakmicama koje slede. Ne možete da se promenite ako ne izgubite neku utakmicu. A ako ostanete jaki posle poraza, na kraju ćete sigurno biti uspešni." 

Argentinac je upitan i da malo pojasni izjavu uoči utakmice s Interom kada je sticanje iskustva uporedio s kravom "koja svakodnevno gleda voz koji prolazi pored nje, ali nikada ne zna kada će taj voz opet doći".
"Najvažnije je ostati mudar, popraviti se i naučiti iz iskustva. To je analogija, a ja sam probao da pronađem drugačiju analogiju. Hteo sam da kažem da sutra nećemo igrati dobro samo zato što smo i juče igrali dobro. To je bila poenta. Ljudi kažu da kada te drugi hvale postaješ slabiji. Ja kažem da, ali samo pod uslovom da nisi pametan. Jer, da si pametan, postao bi snažniji. Svako voli da te tapka po ramenu i hvali, ako to prihvatiš na pravi način bićeš jači, a ako nisi pametan i ne razume onda si slab", zaključio je Maurisio Poketino.

Videćemo hoće li mu filozofija doneti prekid crne serije u Brajtonu.

Foto: Action Images


tagovi

Maurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara