Trajni ožiljak: Mejson posle godinu dana od sudara sa Kejhilom završio karijeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.18. | 13:19

Sam sudar na prvi pogled nije delovao toliko opasno, ali se ispostavilo da je Mejson doživeo ozbiljnu frakturu lobanje zbog koje je u više navrata bio prinuđen da odradi operativne zahvate kod najboljih svetskih neurohirurga

Fudbal je igra koja uveseljava čitavu planetu, ali može da bude i prilično surova. Najteži deo sporta su povrede, nekima otežavaju karijeru i stvaraju probleme, a postoje i one zbog kojih se nažalost prevremeno odlazi u penziju. U slučaju Rajana Mejsona nije bilo povratka. Vezni fudbaler Hala objavio je prekid karijere godinu dana nakon žestokog sudara sa štoperom Čelsija Gerijem Kejhilom, a to je učinio samo mesec dana nakon što je objavio fotografiju ogromnog reza od operacija koji mu s proteže preko čitave širine glave.

Sam sudar na prvi pogled nije delovao toliko opasno, ali se ispostavilo da je Mejson doživeo ozbiljnu frakturu lobanje zbog koje je u više navrata bio prinuđen da odradi operativne zahvate kod najboljih svetskih neurohirurga. Odmah nakon povrede oprerisan je u bolnici Sent Meriz u Londonu, posle čega se govorilo da je prava sreća što je uopšte ostao živ.

Izabrane vesti

Mejson se u maju prošle godine vratio treninzima, ali se dugo čekalo na zvanični povratak na teren. Bivši menadžer Hala Leonid Slucki je jednom priliko rekao da nije pitanje samo o fudbalu, već o njegovom životu. Rajan je od svih svestskih stručnjaka tražio dozvolu, imao je ogromnu želju da ponovo zaigra fudbal, ali su odgovori bili negativni.
„Rajan želi da zahvali svima u klubu koji su pomogli njegovom dosadašnjem oporavku i saosećali se sa njim u poslednjih 12 meseci“, saopštio je danas Hal.

Mejson je odigrao jedan meč i za reprezentaciju Engleske, prošao je mlađe kategorije Totenhema, ali veći deo karijere je proveo u niželigaškim klubovima sve do transfera u Hal na leto 2016. godine. Ipak, ubrzo je usledila užasna povreda, koja ga je primorala da ostavi ono čime se bavio čitav svoj život.

(FOTO: Action images, Instagram)


tagovi

Rajan Mejson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara