Trampa Sari - Konte! I opet Čelsi ispada ovca za šišanje...

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.05.18. | 09:39

Teško da Napoli može da nađe bolju zamenu

Bio bi to idealan scenario za Čelsi, ali i rešenje koje bi zadovoljilo Napolitance. Trampa: Antonio Konte - Mauricio Sari. Čelsi želi Napolijevog trenera, a Napoli će teško naći bolju zamenu za Sarija od Kontea.

Ostrvski i italijanski mediji šuškaju o mogućnosti da dva kluba zamene trenere. Čelsi želi da se reši Kontea koji je potrošio sve kredite kod Romana Abramoviča i Marine Granosvkaje, ali je problem što mora da mu plaća obeštećenje. Italijan lukavo i strpljivo čeka da pređe crvenu granicu strpljenja i da mu gazda uruči bogat otkaz. To se svakako neće desiti pre finala FA Kupa u kojem Čelsi ima jedinu šansu za trofej protiv Mančester Junajteda. A onda će Italijan spakovati kofere. Sa koliko novca u njima, to ćemo da vidimo. Ali Čelsi je poznat kao klub koji treneri šišaju na otkazima, pa su tako Plavci prethodnih hgodina plaćali masna obeštećenje Murinju (dva puta), Viljas Boašu, Skoalriju, Di Mateu... Svi oni su debelo naplatili nestrpljenje Romana Abramoviča.

Izabrane vesti

Čelsi uveliko traži Konteovu zamenu i Maurucio Sari je iskočio u prvi plan posle Luis Enrikea, Tomasa Tuhela, povratka Anćelotija... Sari je ove sezone došao na korak od skudeta sa Napolijem, ali nije uspeo. Delom i zbog nedovoljne podrške gazde De Laurentisa koji mu nije doveo željena pojačanja. Odnos između njih dvojice je zategnut zbog čega Sari želi da napusti klub. De Laurentis jedino drastičnom povišicom za Sarija i saradnike plus bogatim prelaznim rokom može da popravi štetu. Za šta je mala verovatnoća...

Sari ima još dve godine ugovora, ali i fiksnu kaluzulu za odlazak. A upravo je Čelsi najpozantiji u svetu fudbala po plaćanju klauzula i kupovini trenera. To su uradili sa Murinjom, to su uradili kasnije i sa Viljas Boašem kada su Portu platili 15.000.000 evra za trenerovu klauzulu. Neće im biti problem ni da plate 8.000.000 evra za Sarija koji je pomoćnicima već naredio da upišu časove engelskog što znači da ozbiljno razmišlja o selidbi na Ostrvo. U Napoliju ima platu od samo 1.500.000 evra po sezoni, Čelsi bi ponudio makar pet puta više. Odnedavno ga zastupa Fali Ramadani koji godinama posluje sa Čelsijem, doveo im je Markosa Alonsa i ima još neke klijente poput Kulibalija koji bi mogli da završe na Stamfrod Bridžu.

To znači i da će Napoli morati da traži novog trenera, a gde će boljeg od Kontea. Temperamentni jućnjak bi se možda idelano uklopio u ambijent Napulja. Dokazao se radom u Juventusu, reprezentaciji i Čelsiju. Gde god je došao, odmah je pravio uspehe.  Možda Napoliju treba pragmatični pobednik, a ne trener utopista poput Sarija koji igru stavlja ispred rezultata. Konte je taj tip. A imao bi motiv i da prekine vladavinu Juventusa koju je upravo on započeo, da bi se posle toga na ružan način rastao sa klubom. Uprava mu je zabila nož u leđa i sada bi imao priliku da im se osveti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Mauricio SariAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara