Martin Hintereger
Martin Hintereger

Transfer dana u Bundesligi - iz borbe za opstanak u borbu za Ligu šampiona! Stigao i kapitalac iz Monaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 16:20

Ajntraht dominira nemačkom pijacom...

"Ne mogu da kažem ništa pozitivno o treneru Baumu, ali neću da kažem ni ništa negativno", rečenica je koja je okončala karijeru Matrina Hintergera u dresu bundesligaša Augzburga. Bavarci mu nisu oprostili javne kritike na račun šefa struke, već u ponedeljak su ga odstranili iz prvog tima, a danas, poslednjeg dana prelaznog roka i prosledili u redove Ajntrahta iz Frankfurta. Na pozajmicu do kraja sezone.

Time su, zapravo, učinili veliku uslugu i Hinetergeru i Ajntrahtu. Iskusni 26-godišnji štoper će sarađivati sa nekadašnjim trenerom u Salcburgu Adijem Huterom sa kojim je bio i šampion, a umesto da se sa nesrećnim Augzburgom bori za opstanak, proleće će provesti u pohodu na Ligu šampiona i pehar Lige Evrope u dresu Orlova. 

Izabrane vesti

Hintereger stiže u pravi čas da pojača odbranu Ajntrahta koju su prošle nedelje zadesile povrede centralnih defanzivaca Davida Abrahama i Simona Faleta.

Pored njega, Ajntraht je angažovao danas i mladog defanzivca Sao Paula Lukasa Silvu Mela (19), u Brazilu poznatog kao Tuta, koji je potpisao ugovor na četiri i po sezone. Klub iz Frankfurta izdvojio je za njegov dolazak oko 1.800.000 evra, a videćemo hoće li ga pozajmiti.

Ovim transferima sportski direktor Orlova Fredi Bobić nije završio radni dan. U Frankfurt je u 17 časova zvanično stigao i desni bek iz Monaka Almami Ture (22), odličan igrač koji je potpisao ugovor do juna 2023. godine. Fudbaler rodom iz Malija trebalo bi da bude konkurencija solidnom Daniju da Kosti u borbi za mesto pokraj desne aut-linije, a u odsustvu iskusnog Timotija Čendlera, koji se još oporavlja od operacije.

Tokom dana se pojavila i informacija da bi u Ajntraht mogao da stigne i Toni Vilena iz Fajenorda, ali za sada nema detalja niti naznaka koliko je ozbiljan i taj transfer. Bez obzira na sve, mora se priznati da su Orlovi danas odradili definitivno najbolji posao u Bundesligi i da su dolasci Hinteregera, Tute i Turea važan korak u pokušaju da se domognu Lige šampiona.

FotoAjntraht Frankfurt


tagovi

Almami TureMartin HinteregerZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara