TRANSFERI (6. januar): Real potvrdio prvo pojačanje, Borusija kaparisala čudo od štopera, Napoli blizu jednog od otkrića sezone

Vreme čitanja: 13min | ned. 06.01.19. | 22:32

Pratite sa nama dešavanja na fudbalskoj pijaci

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

Aleksandar Prijović sutra putuje na potpisivanje ugovora sa Al Itihadom. Opširnije OVDE.
Nikola Maksimović dobija novi ugovor u Napoliju i povišicu od 50 odsto. Opširnije OVDE.
Nilkola Isimat-Martin za 350.000 evra stigao u Bešiktaš kao zamena za Pepea.
Sesk Fabregas sleteo u Monako na završne pregovore.
Mančester junajted nudi Kostasu Manolasu 6.000.000 evra godišnje.
Džermejn Defo je novi fudbaler Glazgov Rendžersa. Opširnije OVDE
Gari Rodrigez 
prešao u Al Itihad iz Galatasaraja za 9.000.000 evra. 
Braim Dijaz zvanično potvrđen kao novo pojačanje Real Madrida. 

Izabrane vesti


Poštovani čiatoci, to bi bilo sve za danas. Badnje veče je pa malo ranije završavamo. Laku noć i srećan Božić vam želi redakcija MOZZART Sporta. 

21.59 - Atalantin bek Timoti Kastanj se nalazi na meti Seltika i Svonsija. 

21.41 - Ostrvski mediji otkrivaju detalje Totenhemove ponude Kristijanu Eriksenu za produžetak ugovora koji ističe 2020. godine. Spursi nude Dancu platu od 9.000.000 evra po sezoni. Duplo više od onoga što zarađuje trenutno. 

21.30 - ZVANIČNO! Real Madrid je pre dva minuta i službeno potvrdio: Braim Dijaz je njihov novi igrač! Celu priču o ovom transferu ste mogli da čitate OVDE

21.09 - Najnovije vesti iz Italije glase da Fiorentina neće poslati Dušana Vlahovića na pozajmicu u Kjevo već da želi da ga zadrži kao alternativu Simeoneu i Murijelu

20.45 - Letnji transfer Dijega Godina u Inter je izgleda zapečaćen. Poznati su svi detalji. Opširnije OVDE

20.22 - Atletiko Madrid je spremio novi ugovor za Jana Oblaka! Iako mu aktuelni ističe 2021. godine. Madriđani su u strahu da će neko platiti otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra za lSovenca i zato mu nude povećanje plate, ali i klauzule. 

20.12 - Poljski napadač David Kovnacki sigurno napušta Sampdoriju, a iako je izgledalo kao gotova stvar da će se preseliti na pozajmicu u Empoli, sada je Fortuna iz Dizeldorfa uskočila u igru i mami Poljaka. 

20.01 - Sesk Fabregas će najverovatnije sutra parafirati ugovor na dve i po godine sa Monakom. 

19.54 - ZVANIČNO: Đenova je dovela golmana! U pitanju je Brazilac Jandrej iz Šapekoensea. I još jedna vest iz Đenove. Dogovorili su se sa vezistom Stefanom Sturarom iz lisabonskog Sportinga. Još da se dogovore i sa Portugalcima oko pozajmice 

19.47 - Napolijevo krilo Adam Una bi mogao da se vrati u Francusku u nedostatku veće minutaže kod Anćelotija. Za njegovu pozajmicu su zainterrsovani Sent Etjen i Monako. 

19.36 - BLIZU JE! Slovački vezista Juraj Kucka je na ivici transfera u Parmu. On će u narednim danima raskinuti ugovor sa Trabzonom koji mu duguje plate i bonuse i onda kao slobodan igrač potpisati za Parmu. 

19.31 - ZVANIČNO: Vezista Gari Rodrigez je prešao iz Galtasaraja u saudijski Al Itihad u transferu teškom 9.000.000 dolara.

19.15 - Argentinski mediji javljaju da je Borusija Dortmund pristala da plati Boki Juniors otkupnu klauzulu od 18.000.000 evra za maldog štopera Leonarda Balerdija. Pitanje je samo da li će igrač ostati u Boki na pozajmici ili će se u drugom delu sezone odmah priključiti Milionerima.  

19.02 - Sautemptonov menadžer Ralf Hazenhutl je rekao da postoje četiri ponude za Manola Gabijadinija, a engelski mediji potkrivaju da su u pitanju Milan, Fiorentina, Betis i Sampdorija. Sada je na igraču da izabere gde će na pozajmicu... 

18.54 - Srpski napadač Aleksandar Prijović se nalazi u Duabiju, u društvu poljskog menadžera koji ga je doveo iz Legije u PAOK: Isti čovek sada pokušava da realizuje transfer u saudijski Al Itifak. Ali PAOK se i dalje nada da neće ostati bez svog najboljeg igrača. Grčki mediji pišu da je za utorak zakazan sastanak prvog čoveka kluba Ivana Savidisa i Prijovića. Tada će sve biti rešeno... 

18.43 - Srpski reprezentativac Saša Lukić bi mogao da se ove zime vrati z Italije u Španiju. Opširnije OVDE

18.35 - KRAJ! Francuski mediji javljaju da su se Pari Sen Žermen i Lasana Dijara dogovorili o raskidu ugovora koji je trajao do kraja sezone. Iskusni vezista želi da završi karijeru... 

18.29 - Gotovo?! Korijere delo Sport javlja da je Napoli ugovorio transfer talentovanog napadača Kristijana Kuamea iz Đenove koji je eksplodirao u tandemu sa Pjontekom ove sezone. Rimski list piše da su Napolitanci kaparisali Kuamea za 20.000.000 evra i da će ga ostaviti na pozajmici u Đenovi do kraja sezone. Ali, ajde da sačekamo potvrdu od još nekih uticajnih medija sa Apenina. 

18.20 - Udinezeov vezista Emanuel Badu je najnovija ideja Rominog rukovodstva za pojačanje veznog reda. Čudno je to što reprezentativac Gane nije dorigao nijedan meč ove sezone zbog povrede... 

18.13 - E sada jedan jako, jako neobičan transfer. Sampdorija se pohvalila na sajtu i društvenim mrežama da je dovela Nemca Leona Ozajskjera, poznatijeg po nadimku Blekerou 89. U pitanju je najbolji igrač sveta u video igrici FIFA19. Italijanski mediji pišu da će Nemac u Sampdoriji zarađivati oko 15.000 evra mesečno i da će biti glavni adut Đenovljana na svetskom prvenstvu u e-sportovima koje počinje sutra. 

18.06 - BLIZU JE! Iskusni slovenački vezista Valter Birsa je na korak od prelaska iz Kjeva u Kaljari. U pitanju je pozajmica, s tim što bi se Sardi obavezali da otkupe ugovor u slučaju ostanka u Seriji A. 

17.53 - Posle Nice, još jedan klub želi argentinskog napadača Fakunda Fereiru iz Benfike. Trabzon ga želi kao zamenu za Buraka Jilmaza koji je otišao u Bešiktaš. 

17.45 - Zaboravite na Fila Fodena! to je poruka Pepa Gavrdiola od pre nekoliko minuta za sve zainteresovane klubove koji bi da pozajme biser Mančester Sitija. 

17.34 - Divna nedelja za navijače Glazgov Rendžersa! Posle Džermejna Defoa, očekuje se i potpis Stivena Dejvisa iz Sautemptona. Reprezentativni napadač Severne Irske se vraća na Ajbroks posle šest godina. Pozajmica je u pitanju... 

17.25 - Inter želi da se reši Antonija Kandreve, a među zainteresovanima je Vest Hem. Kandreva nema ništa protiv selidbe u London ako dobije odgovarajuće finansijske uslove... 

17.14 - Još smo kod Napolija... Možda Napolitanci neće Lozana, ali i te kako hoće Stanislava Lobotku. Reč je o slovačkom vezisti Selte koji je želja Votforda, Evertona i Pari Sen Žermena koji ga juri od letos. Napolitanci vide Lobotku kao idealnog naslednika zemljaka Hamšika u budućnosti i spremni su da pregovaraju sa Seltom koja traži 30.000.000 evra. 

17.05 - Italijanski mediji javljaju da je Mino Rajola ponudio Napoliju da im dovede Irvinga Lozana iz PSV Ajndhovena za 35.000.000 evra. Ali Napolitanci nisu nešto preterano zagrejani za tu ideju. Pogotovo po toj ceni... 

16.59 - ZVANIČNO: Džermejn Defo je novi igrač Glazgov Rendžersa! Opširnije OVDE

16.53 - A sad malo egzotike... Sećate li se Zvedinog napadača Bruna Matosa koji je došao kao veliko pojačanje iz Novog Pazara? U Indoneziji je nejgov transfer velika vest. Potpisao je za tamošnji najpopularniji klub Persiju. Opšrinije OVDE

16.47 - Avrova fabrika fudbalera nastavlja da štanca bisere! Sledeći je Harold Mukudi. Za novi biser iz čuvene škole se interesuju Borusija Dortmund i Volfzburg. U pitanju je štoper koji ima 21 godinu. 

16.39 - Čelsi je raspoložen da Laciju pozajmi Davidea Zapakostu. Italijanski bek je velika želja Rimljana, a Čelsi je privatio njihovu ponudu o pozajmici s pravom otkupa za 15.000.000 evra. Međutim, veliko je pitanje kako će Rimljani naći zajednički jezik sa igrače oko njegovih primanja koja su visoka za budžet Lacija. 

16.32 - Ponuda koju bi u Fajenordu trebalo ozbiljno da prostudiraju. Zenit je holandskom velikanu ponudio čak 10.000.000 evra za defanzivca Džerija San Žustea.

16.19 - Danski štoper Joakim Anderson spada među najtraženije mlade defanzivce sveta. Za Sampdorijinu zlatnu koku se odranije interesuju Juve i Inter, ali italijanski mediji javljaju da je i Napoli ozbiljno zagrizao jer želi da se osigura u slučaju Kulibalijevog odlaska. 

To je sve od Dejana Stankovića za danas. Sa vama do kraja večeri nastavlja Aleksandar Gligorić. Srećno badnje veče!  

16.10 - Premijerligaši žele Gabrijela Barbosu iz Intera, ali i Santos pokušava da nagovori Nerazure na novu pozajmicu. Brazilski napadač je oživeo karijeru na pozajmici u Santosu prošle godine, pa je teško očekivati da Inter još jednom rizikuje. Bolje je uzeti pare od Engleza odmah... 

15.46 – Konkurencija su Roma i Milan, ali Mesađero je uveren: Ektor Erera će na leto, kad mu istekne ugovor sa Portom, u Inter. Pisali smo vam već da ga Nerazuri žele, izgleda da su ga ubedili.

15.22 – Napoli je spreman da investira u budućnost, navodno je izdvojio 12.000.000 evra za Empolijevog Hameda Traorea, vezistu rođenog 2000. godine. Svakako će Napolitanci ovog januara prodati Dijavaru i/ili Marka Roga.

15.19 – Pisali smo već da je Mančester junajted spremio 36.000.000 evra kako bi aktivirao otkupnu klauzulu za Kostasa Manolasa, lokalni mediji pojašnjavaju da ona važi tek od leta. Strpljenja, molim.

15.17 – Teško da će Sergej Milinković Savić otići ovog januara, ali Lacio polako traži naslednika. Pod lupom je vezista Fenerbahčea i reprezentativac Makedonije Eljif Elmas, koga zbog godina (19) prate i Real i Totenhem.

15.15Vinčenco Grifo se vratio u Frajburg gde je i pružao najbolje igre. Stigao je na pozajmicu do kraja sezone iz Hofenhajma.

14.54 – ZVANIČNO: Nikolas Isimat-Mirin iz PSV-a u Bešiktaš. Imao je i ponudu Seltika. U Istanbul stiže kao zamena za Pepea. Koštaće samo 350.000 evra pošto mu je ugovor isticao za šest meseci. Samom fudbaleru 1.100.000 evra po sezoni, ugovor na tri i po godine.

14.48Alvaro Morata definitivno ide iz Čelsija, za sada Sevilja važi za favorita, ali u igru su uskočili i Borusija Dortmund, dok neki izvori tvrde – i Bajern i Real. Oni se za sada samo raspituju.14.29Monćijeva ponuda za Atalantu – 5.000.000 evra za šestomesečnu pozajmicu štopera Đanluke Mančinija, plus još 20.000.000 ako se Roma odluči da ga otkupi.

14.27Lukas Perez se ove sezone nije naigrao u Vest Hemu, pa Dejli Mejl piše da bi mogao na pozajmicu u Betis.

14.25 – Anderleht traži novog šefa struke, sada je favorit 46-godišnji Danac Kasper Hjulmand, problem je što Nordsjeland ne želi da ga pusti bez obeštećenja od 1.000.000 evra. Plan B je Fred Ruten.

14.23 – Još jedna nama ne baš toliko realna priča, ali italijanski Skaj tvrdi da se Milan raspituje za Fulamovog vezistu Stefana Johansena. Bio je vrlo bitan šraf kad je Fulam jurio promociju, u Premijer ligi je samo četiri puta bio u startnih 11.

14.00Valentin Eserik bi mogao iz Fjorentine nazad u svoju Nicu na pozajmicu sa pravom otkupa za 5.000.000 evra.

13.48 – Francuski mediji u glas: Sesk Fabregas je u Monaku uoči potpisivanja dvoipogodišnjeg ugovora. Problem je samo što Čelsi traži 12.000.000 evra da bi 31-godišnjeg Španca pustio šest meseci pre isteka ugovora. Monako neće toliko da plati.

13.33 – Dugo čekana prezentacija zakazana je za sutra. Milan predstavlja 35.000.000 evra skupo pojačanje Lukasa Paketu.

13.23BLIZU JE: Timoti Vea je juče produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali ostrvski Skaj navodi da će do kraja sezone po minute u Seltik.

13.17 – Dugo se već piše o interesovanju Milana za Stefana Sensija, Sportitalija tvrdi da su mediji pogrešili i da je meta Alfred Dankan, nešto jeftiniji, ali sa cenom od 20.000.000 evra ipak ne baš preterano. Sasuolo navodno ne planira da se rastaje sa zadnjim veznim.

13.00Nemanja Radoja može da bira gde će. Lokalni mediji u Galiciji tvrde da ima ponude iz Nemačke, SAD i Kine, ali da je srpski internacionalac već izabrao Fjorentinu i samo čeka da se klubovi dogovore.

12.49 – Fulam se razleteo po pijaci ne bi li izbegao ispadanje. San navodi da bi Klaudio Ranijeri mogao da krene po Liverpulovog Divoka Origija, te da bi mu za takav potez trebalo oko 17.500.00 evra.

12.47 – Jedna neproverena glasina: Liverpul se interesuje za 19-godišnjeg vezistu Trabzona Abdulkadira Omura, koji Redse navodno podseća na Adama Lalanu. Uzmite ovo sa dobrom rezervom.

12.43 Malkom bi konačno mogao u Rim. Ali ne u Romu, koju je letos prevario kada je skrenuo za Barselonu, već u Lacio. Katalonski Sport piše o pozajmici do kraja sezone. Pitali iz Lacija.

12.20 - Bitka za 25-godišnjeg napadača Emilijana Rigonija, koji igra u Atalanti kao pozajmljen igrač Zenita. River Plejt nudi pozajmicu sa pravom otkupa za 6.000.000 evra, Zenit traži 9.000.000. Bio bi mu to treći klub u sezoni, ali u ovom slučaju ne važi to pravilo, jer se prvenstvo Argentine ne poklapa sa Serijom A niti ruskim prvenstvom.

12.13 – Pisalo se ranije da će i Fabio Borini u Kinu, navodno je Milan tražio 10.000.000 evra, Šenžen je nudio 8.500.000... A danas preokret, na Milanovu adresu stigao je mejl iz Šenžena sa pitanjem: odakle sve to u novinama, kad mi i ne želimo Borinija? Možda su Rosoneri dizali cenu igraču.

12.12Skaj Sport javlja: Musa Dembele bi mogao u Kinu, preciznije u Peking Guoan. Nema finansijskih detalja.

12.09 – Čudna sudbina Andrea Silve. Pod ugovorom je sa Milanom, blista u Sevilji, a mogao bi u – Juventus?! Sevilja ima pravo da otkupi njegov ugovor za 39.000.000 evra, ali u realnosti se pita superagent Žorž Mendeš, a on želi da, kao i u reprezentaciji Portugalije, upari Silvu sa Kristijanom Ronaldom.

12.07 - Karlo Anćeloti insistira: novi ugovor i 50 odsto veća plata za Nikolu Maksimovića. U tekstu našeg dopisnika iz Italija Željka Pantelića opširnije čitajte OVDE.

11.56 - Velika čast za Nikolu Milenkovića, koga je Gazzeta delo Sport uvrstila u najperspektivniji tim Serije A. Ko je još tu pročitajte OVDE.

11.52 - Opširnije o sudbini Aleksandra Prijovića čitajte OVDE.

11.40 – Atletik Bilbao – a to je prava retkost – ide u šoping. Mladi napadač Rajo Valjekana Serhio Moreno (19) rođen je u Pamploni, ona spada u baskijske zemlje, pa Atletik može da krene u napad. Samo što ima konkurenciju u Real Sosijedadu, dok i Real ima pravo preče kupovine, pošto je takav dogovor sklopio sa Rajom kada mu je ustupao Raula de Tomasa i Hozea Leona.

11.34 - Mediji u Saudijskoj Arabiji tvrde da je gotovo: Aleksandar Prijović za obeštećenje od 10.000.000 evra ide u Al Itihad. Navodno će već sutra preko Beograda stići na preglede. Uskoro opširnije...

11.25GOTOVO: Džermejn Defo je prošao lekarske preglede i čeka se samo potvrda njegove selidbe iz Bornmuta u Glazgov Rendžers. Zvanično, pozajmica na 18 meseci.

11.07Tutosport piše da Valter Macari insistira na Robertu Pereiri, nekadašnjem fudbaleru Juventusa, sada u Votfordu. Govorimo o letnjem prelaznom roku, igrač je već pristao. Problem je cena, jer se pretpostavlja da bi Votford tražio oko 20.000.000 evra.

11.02 – Ugledna A Bola piše da bi sledeći klub Žozea Murinja mogla da bude njegova Benfika u kojoj je i počeo trenersku karijeru! Tek od leta doduše. Zaradio je već dovoljno, nije do novca, nego da vidi kakvi su planovi i ambicije. Isina, Rekord piše da je Murinjo odbio ponudu, ali kad je Benfika u pitanju više verujemo A Boli. Rekord je malo naklonjeniji Sportingu.

10.55 – Bajern je navodno dogovorio dolazak 18-godišnjeg štopera, pazite sad, Dalasa (?!) Krisa Ričardsa. Ima tek 18 godina, ovu je sezonu proveo igrajući na pozajmici za U19 tim Bavaraca. Dalas će, ako je za verovati portalu Goal.com, zaraditi 1.300.000 evra s tim da bi od bonusa cena mogla da naraste i na 1.800.000. A pride će Dalasu ići i 40 odsto od naredne prodaje. Tu bi već mogla da leži ozbiljna lova ako se Ričards pokaže u Minhenu.

10.47 – I dalje nema dogovora Rajo Valjekana i Amijena oko Gaela Kakute. Francuzi bi ga na pozajmicu sa pravom otkupa.

10.42 – Trener Kardifa Nil Vornok pobesneo je na Liverpul zbog toga što su mu obećali Natanijela Klajna, a na kraju ga bez napomene prosledili Bornmutu.
Video sam to na televiziji, obećali su mi da će biti moj do kraja nedelje. Sramota. Nedostatak klase. Ni da me neko okrene... Dok sam ga čekao promakla su mi tri beka“, grmi Vornok.

10.40 – Torinski Tutosport piše da će Juventus na leto pokušati da iz Barselone dovede Đordija Albu, kome ugovor ističe 2020, a do sada je odbijao da produži saradnju. Juve bi rado prodao Aleksa Sandra kako bi prikupio novac za Albu.

10.38 – Na Old Trafordu su već naveli da neće dovoditi pojačanja osim ako ne iskrsne prilika za vrhunskih štoperom, Gazeta delo Sport piše da je Kostal Manolas taj i da je Mančester junajted spreman da Romi za Grka plati 36.000.000 evra – toliko iznosi i otkupna klauzula – a igrači ponudi 6.000.000 godišnje.

10.37 – Kad smo kod kupovina, Čelsijeva prva ponuda za Pari Sen Žermenovog golgetera Edinsona Kavanija – 50.000.000 funti. Iliti 56.000.000 evra otprilike. Bornmut ne želi da proda Kaluma Vilsona.

10.35 – Dan pošto je nosio kapitensku traku u pobedi Čelsija nad Notingem Forestom u FA kupu Sesk Fabregas pakuje kofere i danas putuje na završne pregovore sa Monakom. Znate već i da se čeka odlazak Gerija Kejhila u Fulam.

10.34 – I dalje u komšiluku, sad u Hrvatskoj, Komnen Andrić posle odlične godine u Zaprešiću na pragu Serije A. Đenova nudi 1.500.000 evra, a nije jedina zainteresovana. Opširnije OVDE.

10.33 – Jedna mala egzotika iz komšijske nam Bugarske, Slaviša Stojanović je hteo da u Levski dovede Ivana Bandalovskog, nekadašnjeg Partizanovog beka, ali su navijači stavili veto. Zašto pročitajte OVDE.

10.32 – Da krenemo kao i juče sa Interom, posle navodnog dogovora sa Dijegom Godinom Nerazuri bi da po istom principu dovedu još nekoliko asova među kojima se izdvaja ime Arjena Robena. Opširnije OVDE.

Poštovani čitaoci MOZZART Sporta dobar vam Badnji dan, da ga provedete u sreći, ako može bez onih cirkularnih poruka koje nam verujemo svima idu na živce. A kad odvojite malo vremena i za dnevnu dozu sportskih informacija, dobro nam došli i na stranice vašeg omiljenog portala gde ćemo i danas pratiti šta se dešava na fudbalskoj pijaci.

Sa vama jutros Dejan Stanković, pre nego što nastavimo, pogledajte šta se sve dešavalo tokom jučerašnjeg dana klikom na link OVDE, a sve vesti sa zimske pijace na jednom mestu možete pronaći na našem tagu ZIMSKI PRELAZNI ROK 2019.


tagovi

Transferi uživoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara