Stadion Orhusa za vreme nedavne utakmice sa Kopenhagenom (©AFP)
Stadion Orhusa za vreme nedavne utakmice sa Kopenhagenom (©AFP)

Traži se poslednji predstavnik Danske u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 15:04

To će biti pobednik duela između Orhusa i Odenzea

Jedno mesto, dva kandidata. U finalnom meču plej-ofa za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope večeras se nadmeću Orhus i Odenze (20.00). Igra se samo jedan susret, a domaćin je Orhus, ​​koji je zauzeo treće mesto u plej-of grupi, dok je Odenze do finalne borbe stigao pošto je bio najbolji u doigravanju. Bio je jači od Randersa u četvrtfinalu, a u polufinalnoj borbi pobedio je Horsens.

Favorit konfrontacije je domaći sastav, koji je tokom čitavog toka sezone bio u vrhu danske Superlige, za razliku od rovala koji je ligaški deo takmičenja završio na devetom mestu. Bez sumnje, šanse Orhusa za pobedu u ovom meču su vrlo velike.

Izabrane vesti

Ako pogledate istoriju sukoba timova, tada se u ogromnoj većini slučajeva može uočiti dominacija Belih, čiji dres će od predstojeće kampanje nositi doskorašnji krilni fudbaler Crvene zvezde Milan Jevtović. Međutim, ni u jednom od poslednjih pet domaćih mečeva Orhus nije uspeo da savlada Odenze sa razlikom većom od jednog gola. Gosti su u stanju da prikažu pristojnu igru, najviše zbog motivacije, jer kada će sledeći put imati priliku da se plasiraju u Ligu Evrope?

Poslednjih godina AGF i OB odigrali su pregršt tesnih međusobnih duela. Orhus je tokom aktuelne sezone čak tri puta bio bolji od Prugastih. Kod kuće je u prvenstvu slavio sa 1:0, u gostima 2:1, a u Kupu takođe kao domaćin sa 1:0.

U poslednjih 16 međusobnih mečeva nije bilo superiornog pobednika i ishodi su relativno ravnomerno raspoređeni. Orhus je sakupio sedam pobeda, Odenze pet, a preostala četiri dvoboja su završena bez pobednika. Protekli put kada je neki od rivala pobedio sa barem dva pogotka razlike bilo je 2013.

DANSKA 1, PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE - FINALE

Sreda

20.00: (1,95) Orhus (3,35) Odenze (3,70)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

OdenzeOrhusDanska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara