TREĆA SMENA: Noć odluke za Miljonarios i Defensu i Hustisiju, Jokić i Denver jure preokret

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

PENJAROL - ATLETIKO MINEIRO, 23.55

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Izabrane vesti

Penjarol nije u najtežoj grupi, gde je definitivno jedan od glavnih kandidata za drugo mesto i plasman u završnicu Kopa Libertadores. Tim Dijega Agirea time opravdava status i zauzima drugo mesto u grupi sa šest poena, dok treći Rosario ima samo dva boda manje. Karakas je na dnu sa jednim poenom. Atletiko Mineiro je pre početka grupne faze važio za glavnog i bezuslovnog favorita svoje grupe, i tim Gabrijela Milita je ovaj status opravdao bez ikakvih problema. Petlovi su u četiri kola ostvarili sve četiri pobede i tako uspeli unapred da obezbede plasman u plej-of.

DEFENSA I HUSTISIJA - INDEPENDIJENTE MEDELJIN, 02.00

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Daleko od toga da je Defensa i Hustisija u najtežoj grupi Kopa Sudamerikane, i važila je za favorita za prvo mesto. Ipak, tim Hulija Vakarija nije uspeo da se pokaže na turniru i za sada zauzima tek treće mesto sa pet bodova zaostatka za drugim Independijenteom iz Medeljina. Olvejz Redi je skoro siguran u nasavak takmičenja, a Sezar Valjeho je zalutao. Pre početka grupne faze, Independijente Medeljin je važio za kandidata za plasman u plej-of, ali je startovao porazom od Olvejz Redija. Ipak, tim Alfreda Arijasa je napredovao i ostvario tri pobede u nizu. Kolumbijci su trenutno drugi na tabeli i već pet bodova ispred treće Defense i Hustisije.

MILJONARIOS - PALESTINO, 04.00

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Miljonarios se našao u veoma teškoj grupi Kopa Libertadores, ali je sigurno očekivao da će konkurisati za drugo mesto u plej-ofu. Ipak, u četiri kola izabranici Alberta Gamera nisu uspeli da obezbede nijednu pobedu i trenutno su na četvrtom mestu sa dva boda. Ipak, drugi Palestino je daleko četiri boda i Kolumbijci imaju šansu da se vrate u borbu. Pre početka grupne faze Palestino je važio za autsajdera u svojoj grupi, ali je uspeo da iznenadi. I pored toga što su izabranici Pabla Sančeza startovali sa dva poraza, uspeli su da se saberu i pobede u poslednja dva meča. Nalaze se na drugom mestu i neočekivano su kansidati za mesto u plej-ofu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NJUJORK - INDIJANA, 02.00

(Košarka, NBA)

Njujork je na gostovanju 12. maja u četvrtom meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije doživeo poraz od Indijane (89:121). Rezultat u seriji je izjednačen na 2-2. Najviše poena za poražene postigao je Alek Burks (20). Niksi (50 pobeda i 32 poraza) su završili na drugom mestu na Istoku tokom regularne sezone. Indijana je samouvereno dobila prve tri četvrtine i potom mirno dovela meč do ubedljive pobede. Najveći doprinos pobedi dao je Tajriz Halibarton koji je postigao 20 poena. Pejsersi (47 pobeda i 35 poraza) su ligaški deo završili na šestom mestu na Istoku.

DENVER - MINESOTA, 04.30

(Košarka, NBA)

Denver je 13. maja, u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije savladao gostujuću Minesotu 115:107 i izjednačio u seriji na 2-2. Najveći doprinos pobedi dao je Nikola Jokić, koji je postigao 35 poena, upisao sedam skokova i sedam asistencija. Nagetsi (57 pobeda i 25 poraza) su završili na drugom mestu Zapada. Minesota je pokvarila početak poslednjeg meča, a zatim nije uspela da se u potpunosti vrati u igru. Entoni Edvards je predvodio poraženi tim sa 44 poena. Timbervulfsi (56 pobeda i 26 poraza) su zauzeli treće mesto na tabeli Zapadne konferencije na kraju regularne sezone.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara