Treći favorit u najjačem sastavu, tandem Valensija za potencijalno iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.06.19. | 12:24

Urugvaj igra sa Ekvadorom u okviru 1. kola Grupe C Kopa Amerike (23.55)

Jedna od najmanjih zemalja Južne Amerike već godinama ima, posle Brazila i Argentine, najjaču nacionalnu selekciju. Tu su negde Kolumbija i Čile, ali Urusi su definitivno kvalitetniji od Ekvadora, sa kojim imaju posla u Belo Orizonteu oko ponoći u okviru 1. kola Grupe C Kopa Amerike (23.55, TV Arena sport).

Nebesko-plavi su favoriti u grupnoj fazi, a Ekvador potencijalno iznenađenje, s obzirom na to da je tu još i reprezentacija Čilea. Ni Japan nije za otpisivanje, tako da će sigurno da bude viđena velika borba i zato je uvodni meč veoma važan. Urugvaj je ostvario tri pobede u prijateljskim utakmicama ove kalendarske godine, dok je Ekvador četiri meča bez trijumfa.

Izabrane vesti

Urusi su kao i uvek jedni od kandidata za osvajanje titule kontinentalnog prvaka. Selekcija koja je Kopa Ameriku osvajala rekordnih 15 puta je željna osvajanja novog trofeja, jer je poslednji osvojila 2011. godine. Na prošlogodišnjem Mundijalu u Rusiji izabranici vremešnog Oskara Tabareza, koji od 2006. sedi na klupi selekcije, imali su solidan nastup iako su ispali u četvrtfinalu, kada je bolji bio kasniji svetski prvak Francuska. U osmini finala su eliminisali evropske vladare Portugalce i dalje nisu mogli. Posle Svetskog prvenstva su imali prilično loše rezultate i izgubili su veliki broj prijateljskih utakmica.

Obračun autsajdera: Berizo bez važnog aduta, azijski gost sa "neprijatnim" Almoezom

Nanizali su Urugvajci četiri poraza i to od Južne Koreje, Japana, Brazila i Francuske. Slaba je uteha to što su sve te mečeve izgubili sa jednim golom razlike. U 2019. su odigrali tri meča i ostvarili isto toliko trijumfa, s tim što su rivali ipak bili znatno slabiji. Nisu primili nijedan gol u duelima sa Uzbekistanom, Tajlandom i Panamom, a postigli su deset, dok su sa 3:0 pobedili Panamu u generalnoj probi. Reprezentacija je u praktično najjačem sastavu, a najviše nade pristalice Urusa polažu u napadače Edinsona Kavanija i Luisa Suareza.

Ekvador nije igrao na prošlogodišnjem Mundijalu pa je bio osuđen na prijateljske susrete, a rezultati nisu bili loši. Izgubio je samo jednu od šest utakmica, s tim da ni protivnici nisu bili prejaki. U ovoj godini su izabranici selektora Ernana Darija Gomeza ostvarili loše rezultate i još čekaju prvi trijumf. Odigrali su četiri utakmice i zabeležili po dva poraza i remija. Protiv Hondurasa i Venecuele su remizirali, dok su izgubili od Sjedinjenih Američkih Država i Meksika. Protiv Meksika su se u generalnoj probi dva puta vraćali u meč pošto su gubili, a onda su primili i treći gol i to je bilo to. Glavne uzdanice selekcije su Antonio i Ener Valensija.

KVOTE ZA PRVAKA

KOPA AMERIKA - 1. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA A

Subota
Brazil - Bolivija 3:0 (0:0)
/Kurinjo 50pen, 53, Everton 85/

Venecuela - Peru 0:0

GRUPA B

Subota
Argentina - Kolumbija 0:2 (0:0)
/Martinez 71, Zapata 86/

Nedelja
21.00: (1,80) Paragvaj (3,40) Katar (5,00)  /TV Arena sport/

GRUPA C

Nedelja
23.55: (1,80) Urugvaj (3,40) Ekvador (5,00)  /TV Arena sport/

Ponedeljak
21.00: (8,00) Japan (4,20) Čile (1,45)  /TV Arena sport/

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters / Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara