Treći put u godinu dana: Danilo Grujić sudi večiti derbi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 10:58

Zamerio se i Zvezdi i Partizanu

Premijerno kolo plej-ofa Superlige Srbije obeležiće susret Crvene zvezde i Partizana, a odlučeno je da pravdu na 157. derbiju deli - Danilo Grujić!

Arbitra iz Niša delegirala je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije i on će u subotu od 18.30 izvesti timove na travu stadiona "Rajko Mitić", zajedno sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem.

Izabrane vesti

Ovo je treću put u poslednjih godinu dana da Grujić vodi svetkovinu ovdašnjeg fudbala, pošto je bio glavni sudija i na početku plej-ofa minule sezone, kad je Parni valjak slavio sa 3:1, a iz tabora crveno-belih žalili se da je dvostruki strelac Leonardo da Silva Soza trebalo da bude isključen zbog udaranaj Abrahama Frimponga. U međuvremenu je bio na centru i u avgustovskom duelu topčiderskih rivala, takođe na Marakani, završenom bez golova, kad su gosti tražili jedanaesterac posle starta Mičela Donalda nad Leandreom Tavambom, dok će se partizanovci setiti još i 26. novembra 2011, kad je dosudio kontroverzan jedanaesterac u korist Crvene zvezde na 141. derbiju, ali je Brazilac Evandro sa 11 metara samo uzdrmao stativu.

Odluka da 157. večiti derbi sudi Danilo Grujić ugledala je svetlost dana dok se najbolji srpski arbitar Milorad Mažić nalazi u Lisabonu, gde će voditi revanš četvrtfinala Lige Evrope, Sporting - Atletiko Madrid. S obzirom da bi se u Beograd vratio tek u petak, a da je derbi u subotu, može se pretpostaviti da je umor jedan od razloga zbog kojih će, posle decembarskog, kad je bilo 1:1, preskočiti ovaj derbi.

Inače, Danilo Grujić je tokom karijere 19 puta sudio Partizanu: crno-beli su dobili 13 utakmica, četiri puta je bilo nerešeno, a dvaput su poraženi, dok je Crvenoj zvezdi arbitrirao 26 puta, uz 18 slavlja crveno-belih, po četiri remija i neuspeha.

FOTO: Star sprot

 


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanDanilo Grujić157. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara