Trener Nordsjilanda menja samo jednog igrača, a dvojica su mu skriveni adut za Humsku

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.08.18. | 12:29

U Danskoj je na programu derbi Kopenhagen – Brondbi

Poraz od Brondbija u gostima, poraz i od Partizana kod kuće. To je učinak fudbalera Nordsjilanda u poslednja dva meča, a „vadilica“ nije mogla da bude teža, jer u petom kolu Superlige Danske protivnik crno-belih u kvalifikacijama za plasman u Ligu Evrope gostuje Alborgu (14.00).

Domaćin je dosad skupio devet bodova, bolje je pozicioniran na tabeli, jedini poraz pretrpeo je od Kopenhegena (0:4), a na svom Alborg Portland parku neporažen je u poslednjih pet ligaških utakmica (tri pobede, dva remija).

Izabrane vesti

Što se gostiju tiče, trener Kasper Hjulmand ne bi trebalo mnogo da eksperimentiše oko sastava, te se očekuje da izvede sličnih 11 kao u četvrtak veče. Danski mediji najavljuju samo jednu sigurnu promenu, oličenu u Niklasu Jakobsenu kao starteru umesto Jakoba Kristensea (zamenio ga je i protiv Partizana, ali tek 12 minuta pre kraja), dok se stidljivo najavljuje mogućnost da od prvog minuta zaigra Mohamed Kudus. Reč je o 18-godišnjem vezisti iz Gane koji je napravio dosta problema Parnom valjku u završnici meča, kad je zamenio Rigarda Jansena, a ako ne zaigra danas sigurno će u Beogradu, jer je pokazao da može da naudi odbrani Mirkovićevog tima.

S obzirom da je do nedavno bio povređen, Amerikanac Džonatan Amon se tek stavio na raspolaganje stručnom štabu, moguće da će 19-godišnji špic dobiti šansu i tako uhvatiti zalet za gostovanje u Humskoj, gde danski predstavnik mora da postigne dva gola da bi se nadao prolazu.

Centralni događaj dana u danskom fudbal, ipak, predstavlja derbi Kopenhagena i Borndbija na Parken stadionu. Domaćin je silovito počeo sezonu, nanizao šest pobeda, tek u četvrtak u Sofiji primio gol (no, ima lepih 2:1 protiv Slavije), međutim... Dobar je i Brondbi pošto sa deset bodova iz prva četiri gola i maltene osiguranom vizom za plej-of Lige Evrope (2:0 protiv Spartaka) ima čemu da se nada.

SUPERLIGA DANSKE, 5. KOLO

Petak:
Vendsisel – Vejla 1:1

Subota:
Obro – Odenze 3:2

Nedelja:
14.00 (2,15) Alborg (3,30) Nordsjiland (3,20)
16.00 (2,25) Kopenhagen (3,25) Brondbi (3,05)
20.00 (1,50) Midtjiland (4,00) Horsens (6,00)

Ponedeljak:
19.00 (2,95) Esbjerg (3,25) Sonderjiske (2,30)

TABELA:

FOTO: FK Partizan


tagovi

Nordsjelandsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara