Trener smenjen, ekipu vodi sportski direktor!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 14:24

Nesreća nikad ne ide sama - Malme na lidera i bez šestorice igrača

Odbrana titule je pod ozbiljnim znakom pitanja. Tačnije, puno toga moraće da se poklopi Malmeu ne bi li se popeo na vrh tabele i umešao prste u borbu za tron. Utisak je da se najtrofejnijem švedskom klubu smeši tmurna 2015. godina, kada su ga finansijski, ali i igrački znatno slabiji protivnici tukli gde god bi ga sreli.

Malme je u seriji od tri poraza, uključujući i onaj u finalu kupa, pa se posle svega devet rundi i 11 osvojenih bodova uprava odlučila na radikalan potez. Smenjen je trener Magnus Person, a na njegovo mesto postavljen dosadašnji sportski direktor Danijel Anderson. Doduše, ne kao trajno rešenje, ali dok se isto ne pronađe, na klupi Malmea ćemo gledati čoveka koji nikada nije vodio nijedan klub.

Izabrane vesti

Da u redovima Plavaca vlada totalna konfuzija, govori i pisanje sajta fotbollskanalen.se da je Anderson pred današnje gostovanje lideru Hamarbiju odradio samo jedan trening sa ekipom. I on je trajao - 40 minuta! 

Kada se činjenici da je Hamarbi dobio sva četiri meča kod kuće (uz gol-razliku 13:5) doda da Malme ima i šest povređenih igrača, teško je očekivati bilo šta osim keca u prvom meču 10. kola Alsvenskana.
"Mislim da nismo imali hrabrosti da igramo fudbal kakav smo želeli. Moramo da pronađemo put i vratimo veru da imamo kvalitet", istakao je Anderson.

Ovo, međutim, neće biti njegov debi na klupi Malmea. Naime, Anderson je 2012. godine vodio ekipu protiv Geteborga, pošto je šef stručnog štaba Rikard Norling bio bolestan. Momci u plavo-beloj opremi su slavili rezultatom 2:1.

ŠVEDSKA 1 - 10. KOLO

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjemagnus personDanijel AndersonŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara