Detalj sa 172. derbija (©MN Press)
Detalj sa 172. derbija (©MN Press)

Trka do 30. kola: Partizan ide u Lučane, na Banovo brdo, Zvezda u Niš, Ivanjicu, Surdulicu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 19:25

Borba ko će biti domaćin poslednjeg derbija u sezoni

Niti može Partizan godinama unazad da pobedi na „Marakani“, niti može Crvena zvezda u Humskoj. Taj trend nastavljen je i na 172. večitom derbiju (2:2), na kojem su crveno-beli promašili „tušta i tma“ šansi, a crno-beli ispustili vođstvo od 2:1. I ostao je bod prednosti za Partizan posle 24. kola Mozzart Bet Superlige.

Zbog tog „pravila“ stvorenog poslednjih godina, da gosti ne slave u derbiju, od ogromne je važnosti ko će biti prvi na tabeli na kraju 30. kola, jer će lider biti domaćin poslednjeg, trećeg okršaja u sezoni. Možda i odlučujuće utakmice za titulu. Isto tako, u slučaju da dva tima imaju isti broj bodova na kraju, bolju poziciju zauzeće onaj koji je bio bolji na tabeli posle 30. kola. Dakle, čeka nas paklen finiš osnovnog dela šampionata.

Izabrane vesti

Šest mečeva je ostalo do podele tabele na plej-of i plej-aut zonu. Partizan će u sledećem kolu dočekati Napredak, potom mu sledi dosta teško gostovanje razigranoj Mladosti u Lučanima, onda će ugostiti Spartak u Humskoj, pa će ići na noge Voždovcu. Nakon toga ide meč protiv Novog Pazara u Beogradu i za kraj gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu.

Što se tiče Crvene zvezde, u narednom kolu će ići u Niš, a potom će dočekati drugi Radnički – Kragujevački. Nakon toga šampion će ići u Ivanjicu u goste Javoru, potom će ugostiti na „Marakani“ IMT. U dva poslednja kola crveno-bele čeka gostovanje Radniku u Surdulici, pa domaćinstvo Železničaru.

I jedni i drugi imaju po tri domaćinstva i gostovanja, utisak je da će možda malo teže mečeve na strani imati Partizan, pre svega Lučane i Banovo brdo, dok će Zvezdi utakmice na strani biti protiv timova iz donjeg dela tabele. U svakom slučaju, potpuno otvorena trka, crno-beli su ostali na pol poziciji i imaju sudbinu u svojim rukama.

PARTIZAN (60)

D Napredak

G Mladost

D Spartak

G Voždovac

D Novi Pazar

G Čukarički

CRVENA ZVEZDA (59)

G Radnički Niš

D Radnički Kragujevac

G Javor

D IMT

G Radnik

D Železničar



tagovi

172. večiti derbiFK PartizanFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara