Trominutni preokret bezidejnog Partizana u Lučanima: Dva crvena i autogol za kraj (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.18. | 15:52

Crno-beli jedva savladali Mladost - 2:1

Delovalo je da će biti slom - desio se preokret. Partizan je preživeo Lučane i prolećnu poteru za Crvenom zvezdom otvorio trilerom na koji je navikao navijače minule sezone. Gledali su crno-beli porazu u oči, da bi za samo tri minuta iskoristili brojčanu prednost i dva isključenja fudbalera Mladosti pretvorili u golove vredne pobede na zatvaranju 23. superligaškog kola - 2:1.

Najpre je Marko Jevtović poentirao posle asistencije Nemanje R. Miletića u 86, a onda je autogol Miloša Šatare (u želji da glavom izbaci loptu), poništio vođstvo koje je domaćinu doneo Predrag Pavlović u 70.

Izabrane vesti

Najavljivali su crno-beli žestoku trku za šampionsku krunu, možda i reprizu lanjske antologijske potere za Crvenom zvezdom, a kako su igrali u Lučanima deluje da će morati žestoko da - kako to trener Miroslav Đukić voli da kaže - riljaju ne bi li pronašli put do trona. U Dragačevu su se provukli na jedvite jade, u meču u kome ni po čemu nisu opravdali status favorita, kamoli ekipe željne da sačuva pehar prvaka.

Koliko je Partizan bio očajan i bezidejan svedoči statistički podatak da sve do izjednačenja Jevtovića nije uspeo da šutne loptu u okvir gola!? U najmanju ruku zabrinjavajuće. Pogotovo što je ovo tek druga takmičarska utakmica u sezoni i što je igrana samo tri dana posle sudara sa Plzenjom u kome je Parni valjak izgledao više nego pristojno. Danas te discipline u igri nije bilo ni u tragovima. Favorit je delovao kao izduvan balon.

Stručni štab gostiju je svesno želeo da odmori Zorana Tošića i Marka Jankovića i sačuva ih za revanš u Češkoj, šansu od prvog minuta dobili su 17-godišnji Armin Đerlek, Sejduba Suma se pomerio uz levu aut-liniju, dok je u napadu partner Leandreu Tavambi u napadu bio Đorđe Ivanović, novajlija iz Spartaka.

Takav Partizan bio je bezopasan i negledljiv, zbog čega je Đukić već na kraju prvog dela zamenio Sumu Tošićem, posle osam minuta igre u nastavku ubacio mlađanog Đorđa Jovanovića umesto imenjaka Ivanovića, kad je vrag odneo šalu poslao je na teren i Jankovića i tek onda su crno-beli počeli da liče na nešto.

Dilema je da li bi Partizan uspeo da nađe put do gola Dragana Rosića da su snage ostale izjednačene, međutim, najpre je u 84. minutu Janko Tumbasević isključen zbog drugog žutog kartona, a u 88. Petar Jovanović morao da napusti teren zbog duplog prigovora Aleksandru Vasiću. Sudija iz Novog Žednika ga je poslao na tuširanje, a crno-beli situaciju „11 na 9“ iskoristili da upišu tri boda. Koliko je Mladost bila nesrećna možda najbolje svedoči podatak da je gol odluke zapravo autogol štopera Miloša Šatare.

Ako Partizanu navijači imaju šta da zamere na načinu igre (bez obzira na kadrovske probleme i prinudnu selidbu beka Nemanje G. Miletića na štopersko mesto), onda trener Mladosti Nenad Milovanović može da bude zadovoljan zbog načina na koji su njegovi pitomci ispunili taktičke zadatke i duplim blokom držali favorita daleko od gola. Tavamba je bio potpuno uštopovan, Ivanović nije uradio ništa vredno pomena, jedini su se na šuteve sa distance odlučivali Danilo Pantić i debitan Armin Đerlek, mada ni to do finiša nije vredelo.

Mladost se sjajno držala, malo joj je nedostajalo da slavi, iako se ni sama nije pretrgla u atacima. Dotad bezopasni domaćin je u 70. minutu kreirao napad po levoj strani, iskoristio lošu komunikaciju u odbrani Parnog valjka (neodlučnost štopera Miletića i istrčavanje golmana Stojkovića), iskusni Janko Tumbasević prebacio loptu do Predraga Pavlovića, a nekadašnji prvotimac Napretka, OFK Beograda i Novog Pazara zario strelu u srce ekipe Miroslava Đukića.

Delovalo je da će to biti prva pobeda Lučanaca nad Partizanom polse ravno 20 godina! No, lud finiš Partizana. Pitanje je da li i ohrabrujući pred revanš sa Plzenjom u šesnaestini finala Lige Evrope.

MLADOST LUČANI - PARTIZAN 1:2 (0:0)
/Pavlović 70 - Jevtović 86, Šatara 89 ag/

Lučani
Stadion Mladosti
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Žuti kartoni: Šatara, Tumbasević, Jovanović, Milošević, Pešić (Mladost), Pantić (Partizan)
Crveni kartoni: Janko Tumbasević (Mladost) u 84. i Petar Jovanović (Mladost) u 88. minutu

Mladost (5-4-1): Rosić - Petar Jovanović, B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Pavlović (od 90. Pavlović), Pejović, Tumbasević, Radivojević (od 88. Sinđić) - Golubović (od 76. Bađi).

Partizan (4-4-2): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Urošević - Đerlek (od 67. Janković), Jevtović, Pantić, Suma (od 46. Tošić) - Ivanović (od 53. Jovanović), Tavamba.

Superliga, 23. kolo:

Petak:

Napredak - Spartak 4:3 (2:2)
/N'Dijae 20, Zec 20, Nikolić 73, Vulić 90+2 - Savković 4, Čečarić 45, Savković 90+1/

Subota:

Zemun - Borac 3:0 (2:0)
/Lasickas 10, Đenić 39, 64/

Crvena zvezda - Javor 3:0 (2:0)
/Adžić 6, Pešić 29pen, 72/

Čukarički - Mačva 2:0 (1:0)
/Ovusu 14, Puškarić 47/

Rad - Radnik 1:1 (1:0)
/Veselinović 33 - Ivanović 64/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (0:0)
/Zličić 51, Eze 71/

Nedelja:

Radnički Niš - Bačka 4:0 (2:0)
/Slaviša Stojanović 24pen, 27, Petrović 87, 90pen/

Mladost - Partizan 1:2 (0:0)
/Pavlović 70 - Jevtović 86, Šatara 89 ag/

TABELA:

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK PartizanMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara