©Starsport
©Starsport

TSC naleteo na džombu u Smederevu: Prvoligaš penalima izbacio evropskog predstavnika iz Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.23. | 16:20

Komični autogol Cvetinovića šokirao Topolčane

Predstavnik Srbije u Evropi i aktuelni vicešampion Srbije TSC završio je takmičenje u Kupu Srbije – na početku. Prvo kolo i kraj u Smederevu.

Najpre je Dušan Cvetinović komičnim autogolom dao krila „oklopnicima“, da bi onda domaćini u penal seriji šutirali bez greške i napravili prvorazrednu senzaciju na startu novog domaćeg fronta – 1:1, penalima 5:4.

Izabrane vesti

Opravdao je stadion u Smederevu nadimak „Tvrđava“. Drugoplasirani tim Mozzart Bet Prve lige je pokazao zašto je tvrd orah ove sezone i zašto mu je samo OFK Beograd naneo poraz.

Trener Smedereva Saša Micović je u potpunosti izmenio sastav u odnosu na prethodnu takmičarsku utakmicu, Žarko Lazetić je sa druge strane dao priliku nekolicini fudbalera sa manjom minutažom. Još jednom je boljka Topolčana bio završni pas i realizacija, te kao i protiv Spartaka nije ekipa iz Bačke Topole uspela da inicijativu pretoči u prednost. Čvrsta odbrana „oklopnika“ uspela je da sačuva mrežu u više navrata, ali su pogodak ruku na srce postigli iz greške gostiju, ne sopstvenom zaslugom.

Uslovi za igru isterali su obe ekipe iz kaznenog prostora protivnika, pa su i jedni i drugi vrebali šansu udarcima sa distance. TSC najčešće preko Nikole Kuveljića, koji je bio u prvom planu i više puta pokušavao da iz daljine pogodi mrežu domaćeg tima. Nakon defanzivnog veziste gostiju, priliku da se proslave su imali i Uroš Milovanović, kao i Martin Mirčevski. Smederevci su uzvratili preko kapitena Nikole Stojkovića, koji je pokušao iskosa da nakon slobodnog udarca iznenadi Nikolu Simića.

Najbliže golu bio je Uroš Milovanović, centarforu TSC-a je slavlje pokvario Strahinja Jović fantastičnom odbranom.

Zaigrali su izabranici Žarka Lazetića agresivnije u nastavku, više želeli loptu, pa je počela opsada gola Smederevaca. Stvarali su Topolčani prilike, još jednom preko Nikole Kuveljića, Martine Mirčevskog, ali nijedna lopta nije išla direktno u gol.

Iz dominacije TSC-a stigla je prednost Smedereva! Pogrešio je Dušan Cvetinović, povratnim pasom je iskusni defanzivac uhvatio na pogrešnoj nozi svog čuvara mreže Nikolu Simića i tako doveo „oklopnike“ do prednosti.

Brzo su stigli do izjednačenja Topolčani, posle karambola u kaznenom prostoru Smedereva najbolje se snašao Jovan Vlalukin, šutirao glavom, te prvencem u dresu novog tima poravnao rezultat. Do isteka regularnog dela pokušavao je gostujući tim da stigne do preokreta, ali su Smederevci pristojno odolevali, preživeli čak i udarac Milovanovića u šestom minutu nadoknade i tako stigli do penal serije. 

Od svih izvođača sa 11 metara promašio je samo Petar Stanić, koji je poslao loptu preko gola.

KUP SRBIJE 1/16 FINALA

SMEDEREVO - TSC 1:1 (0:0), 5:4 penalima

/Cvetinović ag 69, Vlalukin 76/

Stadion: FK Smederevo

Sudija: Milan Stefanović

SMEDEREVO (3-4-2-1): Jović- Luković, A. Jovanović, Radić- Bojić (od 63. N. Jovanović), Ilić (od 67. Ristić), Stojković (od 67. Ožegović), Radivojević- Vujičić (od 84. Panić), Pirgić- Ivić (od 64. Petronijević)

TSC (3-5-2): Simić- Krstić (od 69. Petrović), Cvetinović, Ćalušić- Vlalukin, Kuveljić (od 66. Stanić), Vulić, Milosavljević (od 66. S. Jovanović), Šoš (od 46. Ćirković), - Mirčevski (od 82. Stojić), Milovanović


 


tagovi

Kup SrbijeTSC Bačka TopolaSmederevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara