TSC predstavio prvo zimsko pojačanje: Pejić iz Beča u Topolu

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.02.24. | 18:27

Mladi vezista pojačao vicešampiona Mozzart Bet Superlige Srbije, ugovor do 2026. godine

Retko se viđa u srspkom fudbalu da neka ekipa ne iskoristi zimsku pauzu za reorganizaciju i dopunsku selekciju. U Bačkoj Topoli je bilo odlazaka, i to ne onoliko koliko je navikao fudbalski auditorijum u Srbiji, ali niti jedno pojačanje. Sve do danas, jer je ugovor sa vicešampionom Srbije potpisao Aleksa Pejić, fudbaler rođen 1999. godine koji je prethodno nosio dres Rapida iz Beča. On će pojačati konkurenciju u veznom redu, mada se nagađa da bi mogao i da pokrije deficitarnu poziciji štopera u ekipi Žarka Lazetića.

Aleksa Pejić je bio deo poznate generacije omladinaca Brodarca koja je u Ligi šampiona za mlade svojevremeno igrala protiv Mančester junajteda. Afirmisao se kao fudbaler u Mozzart Bet Superligi noseći dres novosadskog Proletera. Umeo je i da bude koban po TSC, jer je baš Pejić postigao pobedenosni gol u okršaju dve ekipe odigranom 2020. godine. Put ga je posleo naveo u beloruski Šahtjor iz Soligorska, sa kojim je osvojio titulu prvaka države. Pre dve godine je postao član Rapida iz Beča, za prvi tim je skupio 37 nastupa te je posle povrede ove sezone bio prekomandovan u rezervni sastav koji se takmiči u regionalnoj ligi Austrije.

Izabrane vesti

Mladi vezista će se priključiti prvom timu i konkurisaće za sastav već u nedelju kada Topolčani gostuju ekipi IMT-a u Beogradu. Ugovor je potpisan do januara 2026. godine uz plaćeno obeštećenje ekipi Rapida.



tagovi

TSC Bačka TopolaAleksa Pejić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara