TSC uvek pronađe rešenje: Kada je teren loš, tu je Lazetićev target men

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 19:09

Stefan Vukić pokazao koliki značaj ima za igru TSC-a

Znalo se da će meč biti neizvestan, teren težak, ali ponovo su igrači Topolčana uspeli da pronađu rešenje i slave minimalnim rezultatom u 28. kolu Mozzart Bet Superlige. Piše se pobeda na još jednom teškom gostovanju, protiv tvrdog domaćina u Surdulici (1:0). Sličan scenario je veđ viđen u mečevima protiv Javora u Ivanjici, kada je tri boda doneo Đakovac sa bele tačke a Ilić odbranio penal, ili u Lazarevcu gde je mrežu pogodio defanzivac Nemanja Petrović. Čovek odluke je protiv motivisanog Radnika bio Luka Ilić koji je izveo najstrožu kaznu, Saša Jovanović je iznudio, a sve je krenulo od dodavanja Stefana Vukića, kojeg je Žarko Lazetić iz taktičkih razloga uvrstio u prvu postavu. Baš zbog toga da bude „target men“ i prosleđuje lopte saigračima, da na leđima nosi defanzivce Surduličana. Dobru partiju je nagovestio i u prijateljskoj utakmici protiv Zalagaersega, gde je posle duže vremena bio strelac.

Izabrane vesti

„Svi smo znali od kolike je važnosti bila utakmica u Surdulici, samim tim i koliku je težinu nosila. Mislim da smo kontrolisali utakmicu od samog starta, nametnuli naš visok ritam i intenzitet. Prvo poluvreme je bilo bez šansi, imali smo posed, ali ne i konkretnu završnicu. Znali smo da će biti teško i da će neki detalj odlučiti pobednika, ekipa je pokazala karakter, mi smo izašli kao pobednici po meni sasvim zasluženo“, ocenjuje Stefan Vukić koji je po izboru dopisnika Mozzart Sporta poneo titulu igrača utakmice.

„Što se tiče laskavog priznanja igrača utakmice, moglo je da ode bilo kome od mojih saigrača ne bi bilo iznenadjenje jer su svi bili izvanredni, ali sigurno da mi prija i da mi znači za dalji rad i samopouzdanje“, ističe Vukić.

Gorostasni napadač je došao u klub još 2021. u paketu sa Ifetom Đakovcem iz Zlatibora. Od tada je odigrao 52 utakmice za klub i postigao 15 pogodaka. Ove sezone nije dobijao priliku kao prethodne, ali koristi svaki minut na terenu za dokazivanje. Pamti se da je prošle godine bio najbolji strelac ekipe u svim takmičenjima, sa 13 golova. Kako navodi, tu je i dalje da pomogne ekipi koja sanja izlazak u Ligu šampiona.

„TSC je odličan klub, sigurno jedan od najorganizovanijih u zemlji. Trenutno se nalazimo na drugom mestu Super lige, igramo odličan fudbal, što i tabela pokazuje. Mislim da ljudi u klubu rade odličan posao, zajedno sa šefom stručnog štaba Žarkom Lazetićem. Borimo se za Evropu, razmišljamo o tome, sa kog mesta videćemo na kraju, idemo utakmicu po utakmicu, želimo svaku da pobedimo i da se što duže zadržimo na poziciji na kojoj se trenutno nalazimo. Što se mog ličnog učinka tiče, sigurn je da mogu mnogo više, povreda me je udaljila mesec dana sa terena u prvom delu sezonu, izgubio sam mesto u timu, sada radim maksimalno na sebi kako bih došao do neke određene forme i bio na raspolaganju da pomognem ekipi ka ostvarenju cilja“, navodi Vukić.

žMnogo klubova je promenio centarfor Topolčana, počevši od mlađih selekcija Radničkog iz Niša, preko Srborbana, Feniksa, Odžaka pa sve do Dobanovaca i Zlatiobora iz Čajetine. Igrao je gotovo u svim rangovima domaćeg fudbala.

„Što se tiče moje karijere, imao sam “trnovit” put do uspeha. Do 24-te godine sam igrao treći rang takmičenja u našoj zemlji. Nisam pomišljao da odustanem nijednog trenutka. Put me je vodio preko Dobanovaca kada sam prvi put zaigrao savezni rang takmičenja, preko Zlatibora i igranja Superlige gde su me dobre partije i devet postignutih golova doveli do TSC-a. Tadašnji trener Mladen Krstajić me je želeo u svom timu, nisam razmišljao puno, prihvatio sam ponudu i evo sada se trenutno borimo za kvalifikacije za Ligu šampiona“, rekao je Stefan Vukić.



tagovi

Stefan VukićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara