Tuča, 42 faula i manje loši Šveđani - 1:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.06.18. | 15:51

Južna Koreja nije dobila ni sedmi meč zaredom na SP, poslednji trijumf pre osam godina

Tuča u Nižnjem Novgorodu - jer tako bismo komotno mogli da nazovemo okršaj Švedske i Južne Koreje - pripao je momcima u žutom, krupnijim, jačim, spretnijim. Bez svake sumnje, drugi meč Grupe F bio je daleko najgrublji na šampionatu - 42 faula za 90 i kusur minuta - a kad je već tako red je bio da jedan takav duel bude rešen najstrožom kaznom - penalom

Tragičar je rezervista Kim Vu, momak koji je u igru ušao u 28. minutu umesto povređenog Parka, a junak Andreas Grankvist, veteran iz zadnje linije švedske odbrane koji je bio smiren i staložen u odsudnom 65. minutu. Prethodno, Viktor Klason je bio vešt u šesnaestercu Korejaca, "za dlaku" je bio brži od Vua, bukvalno mu sklonio loptu sa noge i ovaj ga je nehotice zakačio po nozi. U prvi mah arbitar Kapdevilj iz Francuske pokazao je da se igra nastavi, ali onda je iz kontrolne sobe dobio preporuku da pogleda snimak. Prekid od tridesetak sekundi, uobičajena neizvesnost i - ruka ka beloj tački. 

Izabrane vesti

U Grankvistov "živac" već smo imali prilike da se uverimo jesenas na Mrakani, kada je sa 11 metara pogodio protiv Crvene zvezde. Jednako smiren bio je i danas. Odlični debitant Čo u jednu - loptu u drugu stranu. 

I upravo je Čo u nekoliko navrata sačuvao mrežu Korejaca u ranijim fazama utakmice. Najbolju šansu za vođstvo Šveđani su imali u 21. minutu. Ujedno najbolja šansa na utakmici i verovatno najveći promašaj u dosadašnjem toku turnira. Toivonen za Markusa Berga, ovaj potpuno sam na petercu, šut i - Čo čudesno brani.    

Do tog momenta Korejci su bili čak nešto agilniji, borbeniji, aktivniji na polovini rivala, ali te situacije Šveđani kreću da šaltaju, brzina po brzina, teritorija po teritorija, sve dok nisu rivala sabili u njihovih 30 metara. 

U takvom ambijentu proteklo je najviše vremena. Grankvist kreira iz kruga na centru, Šveđani kruže, a Korejci kao da ih dozivaju da priđu još malo kako bi krenuli u kontru. Na njihovu žalost tih kontri bilo je premalo.   


ŠVEDSKA - JUŽNA KOREJA 1:0
/Grankvist 65pen/

Nižnji Novgorod.
Stadion: Nižnji.
Gledalaca: 43,319
.
Sudija: Žorž Kapdevil (Francuska).

Švedska (4-4-2): Olsen - Lustig, Janson, Grankvist, Augustionson - Klason, Ekdal (od 71. Huijemark), Larson (od 80. Svenson), Forsberg - Toivonen (od 77. Telin), Berg.

Južna Koreja (4-4-2): Čo - Li, Kim, Jang, Park (od 28. Vu) - Ki, Ko (od 72. Li), Hvan, Sung Li - Son - Kim (od 66. Jung)


I što je još važnije - nisu bile dovoljno ubojite, niti brze. Son, daleko najveća zvezda sastava iz Azije, nekoliko puta je menjao strane, tražio gde bi najlakše mogao da probije, pretrči nešto sporiju odbranu Švedske, međutim, ni to nije pomoglo. 

Koliko god da su nekome simpatični, mora se priznati da su Korejci potpuno zasluženo položili oružje. Biće dovoljan samo jedan statistički parametar - za 90 i nešto jače minuta bez udarca u okvir gola rivala. Sve je jasno. Ali daleko od toga da su Šveđani oduševili. Najtačnija bila bi ocena da je prevagu odnelo iskustvo i fizička snaga. I jedni i drugi, ukratko - limitirani. 

S ova tri boda Švedska je sebi obezbedila dobar temelj za dalje. Slede im Nemci, pa u sudaru sa Meksikom odluka o plasmanu i konačnom utisku. Idu dalje ili ne. Korejci, po svemu prikazanom, mogu polako da se pakuju...


GRUPA F

Nemačka - Meksiko 0:1 (0:1)
/Lozano 35/

Švedska - Južna Koreja 1:0 (0:0)
/Grankvist 65pen/

U 2. kolu sastaju se (23. jun): Južna Koreja - Meksiko (18.00), Nemačka - Švedska (21.00).

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara