Tuga od fudbala, Inzagi i Gatuzo bratski ginu, Milan odbija pozivnice u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.12.18. | 22:25

Donaruma spasao Milan u Bolonji

Užasna utakmica, loš fudbal i adekvatnih 0:0 koji ne odgovaraju Bolonji i Milanu. Možda nešto više znače njihovim trenerima. Večerašnji rivali i veliki prijatelji iz igračkih dana Pipo Inzagi i Rino Gatuzo su podelili plen u mršavom remiju, a bod svakako više leži Inzagiju koji je bliži otkazu. Gatuzu i ne baš, ali je bolji nego poraz jer bi u tom slučaju i njegov otkaz postao tema u Milanu.

Milan je propustio još jednu dobru šansu da se približi Ligi šampiona. Posle remija 0:0 na svom terenu protiv Torina i ispadanja od Olimpijakosa, odirgali su još jednu lošu utakmicu i prokockali šansu da eventualnom pobedom pobegnu petoplasiranom Laciju na četiri boda razlike i posle dugo vremena imaju neko osetnu prednost u trci za Ligu šampiona. Sada ih čeka duela sa probuđenom Fiorentinom u kojem će biti bez suspendovanih Bakajoka i Kesija. A gomila igrača je i dalje povređena.

Izabrane vesti

Milan je opet igrao jako loše, Gonzalo Iguain je nastavio sa katastrofalnim partijama, a mladi Điđo Donaruma je spasao Rosonere poraza. Milan je imao neku prividnu, ali jalovu incijativu, bolje šanse je imala Bolonja. Iako su i te šanse bile retke. U prvom poluvremenu je Donaruma sjajnom intervencijom zaustavio Palasija, dok je Iguain prokockao dve solidne šanse za goste.

Taman kada je Milan u drugom poluvremenu krenuo ofanzivnije i da stvara neke šanse (Čalhanoglu, Kutrone, Iguain), Bakajoko je isključen. Sudija je Francuzu prestrogo pokazao dva žuta kartona u rasponu od četiri minuta i ubio sve nade Rosonera. Potom je i Kesi zaradio žuti karton zbog kojeg neće igrati u narednom kolu prtiv Fiorentine pa je pitanje kako će Gatuzo sastaviti tim za taj meč. Sa igračem više, Bolonja je krenula na pobedu, ali je Donaruma potezom utakmice spasao gol kada je sjajnom intervencijom ukrotio udarac sa peterca. A potom je u nadoknadi vremena još jednom odlično intervenisao posle udarca Destra.

Milan je za bod povećao razliku u odnosu na Lacio, Inzagi je sačuvao posao. Ali čini se da oba kluba mogu da žale što nisu osvojili dva boda više.

SERIJA A - 16. kolo

Subota
Inter - Udineze 1:0 (0:0)
/Ikardi 71 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/Ronaldo 70pen/

Nedelja
SPAL - Kjevo 0:0

Sampdorija - Parma 2:0 (0:0)
/Kaprari 66, Kvaljarela 69/

Fiorentina - Empoli 3:1 (1:1)
/Miralas 40, Simeone 59, Dabo 78 - Krunić 24/

Frozinone - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Arijaudo 44 autogol, Berardi 58/

Kaljari - Napoli 0:1 (0:0)
/Milik 90+1/

Roma - Đenova 3:2 (2:2)
/Facio 31, Klajvert 46, Kristante 60 - Pjontek 17, Hiljemark 33/

Ponedeljak 
Atalanta - Lacio 1:0
/Zapata 1/

Utorak
Bolonja - Milan 0:0

(FOTO: Reuters)


tagovi

Đenaro GatuzoFilipo InzagiĐanluiđi DonarumaTjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara