Tuhel: Mora da bude problema kad igraš protiv Zvezde na Marakani, ali bilo ih je samo 15 minuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.12.18. | 00:08

“U preostalih 75 smo kontrolisali utakmicu“, dodaje zadovoljni trener Pari Sen Žermena

Napoli je u Beogradu ostavio dva boda, Liverpul sva tri, Pari Sen Žermen se nije igrao sa ogromnim novcem uloženim u ekipu i relativno lako u dvomeču bio bolji ukupnim rezultatom 10:2. Šef struke Tomas Tuhel mora da bude zadovoljan, iako je u uvodnih 15 minuta drugog poluvremena bilo velikih problema kada je Crvena zvezda bila u opasnom naletu.
Tih 15 minuta u drugom poluvremenu jesu bili komplikovani, ali u preostalih 75 smo pokazali kvalitet, mentalitet, igrali kao tim, snažno, popunjavali rupe i sprečavali kontranapade. U prvom poluvremenu smo to odlično radili i možda mogli da postignemo i treći ili četvrti gol. Da, posle je bilo problema, ali mora da bude tako kad igraš protiv Crvene zvezde na Marakani. Zvezda je tada zaigrala riskantnije i drago mi je što smo mi u tim trenucima pokazali zrelost“, rekao je Tuhel na konferenciji za novinare posle meča.

I još malo o utakmici, sada više o njenom početku...
Bilo nam je jako bitno da postignemo prvi gol, jer na Marakani postaje jako teško, ne i nemoguće, ali jako teško, ako dozvolite Crvenoj zvezdi da povede. Na 2:0 kao da smo zaboraviili da treba da damo i taj treći gol, a onda smo upali u problem početkom drugog dela igre. To je i zbog kvaliteta Crvene zvezde. Nije imala više šta da izgubi. Igrala je sa više kratkih pasova u vezi i to je postalo jako teško za našu odbranu“.

Izabrane vesti

Istina, astronomska razlika u budžetu i nagoveštavala je ovakav epilog. Uostalom, cela Evropa je saglasna u stavu da bi za ovako skup sastav sve osim trofeja ili barem finala Lige šampiona bilo neuspeh za PSŽ?
Nije baš tako, nije normalno da mi stalno igramo finale, polufinale, četvrtfinale... Moramo da budemo svesni da je ovo Liga šampiona i da nam je potrebno to iskustvo igranja u finalima, polufinalima, četvrtfinalima... Mi to nemamo. I moramo da budemo skromni i svesni našeg mesta. Navijači mogu da sanjaju, ali mi to sebi ne smemo da dopustimo, jer nismo na tom nivou“, spušta loptu Tuhel.

Foto: Starsport


tagovi

Tomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara