Tuhel odlučio - Bufon zamena Areoli

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 09:58

Mladi golman na pol-poziciji da bude prvi čuvar mreže Pari Sen Žermena

Kada je Đanluiđi Bufon rešio da napusti Juventus mnog su mislili da će otići u penziju. Možda se vratiti u Parmu. Ipak, on je odlučio da ode u Pari Sen Žermen. Tamo je branio na prva dva meča u ligi, a u naredna dva je među stativama bio mlađi Alfons Areola.

U jednom momentu trener Svetaca Tomas Tuhel moraće da se odluči koga će od njih dvojice da odabere kao prvog golmana, a iako odluka nije definitivna, Nemac je poručio u intervjuu za RMC Sport da je rekao Areoli da on ima prednost.
"Da, odabrao sam. Odluka nije definitivna, ali rekao sam Alfonsu da je on po mom mišljenju na pol-poziciji da bude prvi golman Pari Sen Žermena", rekao je Tuhel.

Izabrane vesti

Potom je nastavio da iznosi činjenice u korist francuskog golmana...
"On dolazi iz mlađih kategorija našeg kluba. PSŽ je sve za njega i on apsolutno želi da se dokaže u svom klubu. To je stvar na kojoj možemo dosta da dobijemo. Mormamo da budemo ponosni na igrače njegove prirode, potrebni su nam igrači koji imaju dušu PSŽ-a", rekao je Tuhel.

Posle svega rečenog, usledilo je logično pitanje: A, šta ćemo sa Bufonom?
"Sa njim je drugačija situacija. On je legenda, Alofonsov idol koji je na njegovoj strani. To su dva golmana sa snažnim karakterom.  Điđi to zna, Areola to zna: ako budemo mogli, u ovoj konfiguraciji, i ako budemo pametni sa obojicom, siguran sam da ćemo napraviti dobar posao. Siguran sam da Areola neće biti dobar uprkos Điđiju, nego zahvaljujući Điđiju", kaže Tuhel.

Tuhel objašnjava Bufonovu dalju ulogu.
"On nije samo igrač na klupi. On je igrač koji ima ogroman uticaj na ekipu svakoga dana. Branio je sjajno protiv Gengana, na primer. Sa druge strane on je na klupi jer Areola mora da ima minute u igri. Može samo da prekrsti ruke i uživa u meču. Ali, on to ne čini, nego komunicira sa igračima, pokušava da mi pomogne. I onda razumete zašto je veliki i zašto ima takvu karijeru", kaže trener Pari Sen Žermena.

Foto: Action images


tagovi

Alfons AreolaĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara