Turska na kolenima u Sočiju: Čerišev kao na Mundijalu, Rusija juri ka promociji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 19:53

Idealna situacija za selekciju Stanislava Čerčesova

Rusija dominira u diviziji B Lige nacija i nezadrživo gazi ka promociji u najviši stepen ovog takmičenja. Selekcija Stanislava Čerčesova nadigrala je Tursku u Sočiju, pa nakon tri odigrana meča ima sedam bodova, čak četiri više od današnjeg protivnika, odnosno šest od Švedske, koja ima utakmicu manje - 2:0 (1:0).

Domaćin je pametno odigrao meč, prepustio protivniku da greši u ogranizaciji igre, a onda je surovo koristio svaki trenutak da ga nasamari i na kraju je apsolutno zasluženo stigao do tri velika boda.

Izabrane vesti

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minutu, kada su Turci dozvolili da im lopta nakon kornera Golovina odskoči u kaznenom prostoru i stigne na sasvim drugu, ne pokrivenu stranu, gde je sam bio Roman Nojštater, koji je imao dovoljno vremena da namesti loptu i "punom" zatrese mrežu gola na kojem je stajao nemoćni Sinan Bolat.

Turci nikako nisu uspevali da pronađu način kojim bi stigli do izrazite prilike, dok su Rusi pretili iz nekoliko kontranapada. Jedan je propustio da golom da krunuše Dzjuba, a drugi Gazinski. Sve je i definitivno bilo rešeno u 78. minutu, kada je odlično probio Golovin, a onda u pravom momentu uposlio Denisa Čeriševa, koji je udarcem iz prve podsetio na fenomenalne partije i golove na ovogodišnjem Mundijalu.

Turska je ostala bez šansi za promociju, pa bi moglo da se desi da meč odluke bude onaj između Švedske i Rusije. Naravno, ukoliko Šveđani prethodno salvaju Turke na gostovanju.

Dva remija rezultatom 1:1 zabeležena su u trećoj grupi divizije D Lige nacija, gde su se sastale selekcije Azerbejdžana i Malte, odnosno Farskih Ostrva i samoproklamovane države Kosovo.

Azerbejdžan je u Bakuu stigao do izjednačenja golom Abdulajeva u 53. minutu, dok je izjednačujući gol za Farska Ostva bio delo Renea Joensena u 50. minutu.

LIGA B

Nedelja

Grupa 2

Rusija - Turska 2:0 (1:0)
/Nojštater 20, Čerišev 78/

LIGA D

Grupa 3

Nedelja

Azerbejdžan - Malta 1:1 (0:1)
/Abdulajev 53 - Muskat 37/

Farska Ostrva - Kosovo 1:1 (0:1)
/Joensen 50 - Rašica 9/

Foto: Action images


tagovi

Denis ČeriševRoman Nojštader

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara