Tužan dan za fudbal u Srbiji: Otišao je čika Trba

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.05.18. | 14:03

Nema više čoveka stvaraoca

Tužan dan za prijatelje fudbala u Srbiji. Posebno poklonike Partizana. Umro je Dušan Trbojević.

Popularni čika Trba preminuo je u 66 godini, a ostaće upamćen kao čovek koji je ceo radni vek proveo među crno-belima, što kao fudbaler, što kao trener i kasnije skaut u Omladinskoj školi Parnog valjka.
„Čika Trba, kako su ga godinama zvali klinci iz Omladinske škole, svoj fudbalski put započeo je kao pionir u Partizanu 17. oktobra 1966. godine i kroz staž u mlađim selekcijama osvajao je domaće i inostrane trofeje, a bio je i jedan od najboljih strelaca u mlađim kategorijama tog doba kao izraziti špic (66 golova u jednoj sezoni).

Izabrane vesti

Po završetku omladinskog staža potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crno-belima 23. jula 1971. i odigrao pet utakmica, da bi 1972. godine bio na pozajmici u Dinamu iz Vranja i kasnije u zlatnoj generaciji IMT-a.

Karijeru sportskog radnika započeo je po završetku igračke karijerer u Omladinskoj školi Partizana, gde je na poziv Vladice Kovačevića i Nedeljka Kostića najpre godinama radio kao trener nekoliko izuzetnih selekcija (1986. i 1991), da bi klub procenio da na mestu skauta može najviše da pruži, pa je postavljen na tu poziciju, što se pokazalo ispravnim potezom i donelo klubu veliki broj vrhunskih igrača, koji su kasnije postali nosioci igre u prvom timu Partizana i mnogim evropskim klubovima.

Trbo, počivaj u miru, neka te čuvaju anđeli i večna ti slava i hvala“, navodi se u tekstu na sajtu crno-belih.

Vreme i mesto sahrane Dušana Trbojevića biće naknadno objavljeni.


tagovi

Dušan Trbojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara