Tvrda češka škola: Partizan poražen posle prekida, Kljajić ukrotio dva zicera

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.01.19. | 14:55

Mladi Filip Stevanović i novajlija Georgijević propustili najbolje šanse za crno-bele - 1:0

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Češki fudbal, definitivno, ne leži Partizanu. Lane na Kipru, a ove godine u Turskoj, Slovan iz Libereca je dvaput uzeo meru crno-belima. Pre 12 meseci predstavljao je sparing partnera pred dvoboj (1:2) sa Viktorijom iz Plzenja (od koje je eliminisan), a u prvoj kontroli tokom dvonedeljnih priprema u Beleku još jednom pokazao da se bolje snalazi u uslovima fizički zahtevnog fudbala - 0:1.

Izabrane vesti

Odluka je pala sredinom drugog poluvremena, kad je posle kornera sedmoplasiranog tima na tabeli češkog prvenstva Oršula zahvatio prizemnu loptu, levi bek Nemanja G. Miletić kasnio u blok i matirao Filipa Kljajića, koji je kasnije, u bar dve situacije, spasao osvajača Kupa Srbije težeg poraza.

Sam rezultat, kako to treneri vole da kažu, nije toliko bitan, međutim, Slovan se bolje snašao u borbi prsa u prsa, protkanoj čestim grubostima, pa i psovkama. Možda da i sam Partizan počne da se navikava na ono što ga čeka u 2019. Posebno što nije bio ni izbliza uverljiv u završnoj trećini terena, gde je trebalo da pravi razliku.

Kako je i najavljeno, trener Zoran Mirković je od prvog minuta na teren poslao dvojicu novajlija, Musu Ndžaija i Dejana Georgijevića i za obojicu se može konstatovati kako im je potrebno vreme za aklimatizaciju, jer nisu dovoljno učestvovali u igri, ali je tek prvi meč, pa ih valja sačekati. Posebno to važi za Ndžaija, jer je njegov partner na desnoj strani Goran Zakarić danas pokazao kako bi trebalo da igra bočni fudbaler u Partizanu.

U odnosu na veći deo jesenjeg dela prvenstva nova lica viđena su i na pozicijama levog beka i "desetke". Ta mesta pokrili su Zlatan Šehović i Filip Stevanović, što bi uz od ranije prisutnog Svetozara Markovića na štoperskoj poziciji trebalo da potvrdi ideju o forsiranju talenata iz škole tokom predstojećeg proleća. Upravo je najmlađi u crno-belom sastavu, 16-godišnji Stevanović imao vrlo dobru priliku već posle desetak sekundi, međutim, iznenadio se i propustio izglednu šansu da postigne prvenac u dresu Parnog valjka. U još povoljnijoj poziciji bio je Dejan Georgijević na isteku 12. minuta, koštala ga je neodlučnost da li da akciju završi ili nastavi proigravanjem nekog od kolega.

Početkom drugog dela, Mirković je promenio kompletan tim u polju, pet minuta kasnije i golmana, Filip Kljajić je stao među stative umesto Vladimira Stojkovića i u završnici skinuo dva zicera, nagovestivši da može da bude dostojna zamena najboljem srpskom golmanu. U međuvremenu, imali su crno-beli još dve prilike, Zoran Tošić je iz slobodnog udarca pogodio jednog Čeha pravo u nos, a posle "kifle" Armina Đerleka iz prekida umalo još jedan talenat iz škole, Strahinja Pavlović da poravna na 1:1. No, to su bili nekih od retkih svetlih trenutaka Partizana, koji se nije prilagodio tempu, trci i grubostima Čeha, niti je imao dovoljnu prodornost po bokovima i odlučnost u završnici. Vrlo skromno izdanje u polju može da se pravda činjenicom da je u toku treća sedmica pripremnog perioda, međutim, sam utisak je bled. Svesni su verovatno i Mirkovićevom stručnom štabu da mora daleko bolje kad je reč o organizaciji napada, jer je Partizan danas lako gubio duele, a teško stvarao šanse.

Dovoljno tema za razmišljanje uoči drugog test meča na pripremama u Turskoj, 31. januara protiv poljske Krakovije.


PARTIZAN - SLOVAN LIBEREC 0:1 (0:0)
/Oršula 67/

Belek
Igralište hotela "Sueno"
Gledalaca: oko 50
Sudija: Vojčeh Mic (Poljska)
Žuti kartoni: Kosović (Partizan), Dorlil Nešicki, (Slovan Liberec)

PARTIZAN - Prvo poluvreme: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Šehović - Zdjelar, Kosović - Zakarić, Stevanović, Ndžai - Georgijević. Drugo poluvreme: Stojković (od 50. minuta Kljajić) - Vulićević, Ostojić, Pavlović, N. G. Miletić (od 80. Urošević) - Smiljanić, Šćekić - Enake, Đerlek, Tošić - Nikolić.

SLOVAN LIBEREC: Nguen - Brajte, Dorli, Hipš, Karafijat - Vehocki, Mikula, Nešicki, Oršula, Pešek - Kozak. Igrali su još: Vligen, Fukala, Kaharaba, Kočšelnik, Malinski, Mara, Musa, Pažler, Potočni, Vrabec, Vukliševič.


tagovi

Dejan GeorgijevićFilip KljajićZoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara