Pulišić i Tuhel (Foto: AFP)
Pulišić i Tuhel (Foto: AFP)

U Dortmundu ga promovisao, u Čelsiju ga vidi kao rezervu: Pulišić hoće veću minutažu, Junajted, Liverpul i Bajern prate situaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 22:29

"Nije imao sreće u poslednjim utakmicama, ali nema nedostatka poverenja i kvaliteta. Jednostavno mora da bude strpljiv", rekao je Tuhel posle meča sa Evertonom

Svega mesec i po dana bilo je dovoljno Tomasu Tuhelu da situaciju u Čelsiju okrene za 180 stepeni. Promenio je formaciju, način igre, kao i grupu fudbalera na kojima zasniva svoju igru, i u kratkom periodu doveo londonski tim od gotovo sredine tabele do mesta koje na kraju sezone garantuje igranje u Ligi šampiona.

U moru promena, barem što se tiče igračkog kadra, jedan od onih koji su platili najveću cenu smene Frenka Lamparda jeste Kristijan Pulišić. Reprezentativac Sjedinjenih Američkih je pod Lampardovim vođstvom u aktuelnoj sezoni startovao na deset premijerligaških utakmica. Brojka bi verovatno bila i veća da se dva puta nije povređivao. Međutim, od Tuhelovog dolaska sredinom januara Pulišić se ni na jednoj od devet prvenstvenih utakmica nije našao u startnoj postavi. Protiv Atletika je u Ligi šampiona na terenu proveo tri minuta, a jedini start upisao je u najnebitnijoj od 11 Tuhelovih utakmica, protiv Barnslija u petom kolu FA kupa.

Izabrane vesti

U ponedeljak protiv Evertona ponovo je počeo sa klupe. I u igru ušao u 90. minutu. Na konferenciji posle meča Tuhel je između ostalog govorio i o Pulišićevom statusu, istakavši da ga kao neko sa kim je radio u Dortmundu, Nemac dobro poznaje i da smatra da Kristijan mnogo veći uticaj na igru ima kada uđe u drugom poluvremenu, te da od njega traži strpljenje.

"Možda je Kristijanov problem to što ga poznajem iz Dortmunda i znam koliko je jak sa klupe. Mislim da je startovao jedino u kup utakmici i to je moja odgovornost i krivica. Pomalo je nepravedno jer znam kakav uticaj može da ima kada igra 20 ili 30 minuta. Nije imao sreće u poslednjim utakmicama, ali nema nedostatka poverenja i kvaliteta. Jednostavno mora da bude strpljiv", rekao je Tuhel posle meča.

Samo, pitanje je koliko će Pulišić još imati strpljenja. Jer bilo mu je potrebno devet meseci da prethodno ubedi Lamparda da poseduje kvalitet za startnu postavu i teško je zamisliti da će 22-godišnji Amerikanac ponovo trpeti isti tretman. Pulišićevu situaciju, kako piše Dejli Mejl, aktivirao je alarme u Mančester Junajtedu, ali i Liverpulu i Bajernu, koji su želeli Amerikanca još kada je napuštao Borusiju. Naime, tri pomenuta kluba će ispratiti epilog situacije i ukoliko se ukaže šansa, na leto pokušati da dovedu brzonogo krilo.

Pulišić je po izbijanju pandemije bio jedan od fudbalera sa najboljom formom, ali je početkom aktuelne sezone pretrpeo povredu zadnje lože zbog koje je propustio sedam utakmica. I pored toga je po povratku u tim bio važan član Lampardove ekipe, ali su, pomalo paradoksalno, kod čoveka koji ga je promovisao na Vestfalenu, svi dobili veću šansu od njega.

"Tako je kako je, imamo vrlo jaku grupu igrača. Momci moraju da nastave da se bore. Nema drugog načina", dodao je Tuhel.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Kristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara